21.1 C
București
sâmbătă, 21 septembrie 2024
AcasăSpecialRectorul Universitatii "Spiru Haret": Fac admitere in continuare

Rectorul Universitatii „Spiru Haret”: Fac admitere in continuare

Rectorul Universitatii "Spiru Haret", Aurelian Bondrea, a anuntat, vineri, ca admiterea la institutia pe care o conduce continua, intrucat nu are nevoie de aprobare, nu da socoteala nimanui si nu o intreaba pe ministrul Educatiei, Ecaterina Andronescu, ce are voie.

"Toate diplomele de la Universitatea "Spiru Haret" (USH) sunt legale. Promovarea profesorilor si a conferentiarilor este legala si nu are nevoie de viza Ministerului Educatiei. Toate facultatile, programele si specializarile sunt legale si poate doar trei sau patru nu au autorizare, dar vor avea. Fac admitere in continuare, nu am nevoie de aprobare. Pai ce, eu o intreb pe doamna Andronescu?", a spus, vineri, intr-o conferinta de presa, rectorul institutiei de invatamant superior, Aurelian Bondrea, citat de Mediafax.

El a mai spus ca, echipa de control a Ministerului Educatiei si-a incheiat mandatul vineri.

"Asteptam si noi concluzii. Nu ni s-a prezentat nimic. Au hotarat ce au vrut. Studentii nostri sunt evaluati pe baza celor mai inalte tehnologii. Noi nu avem nevoie de sprijin politic. Sunt universitate privata si nu are voie nimeni sa se amestece in viata academica", a mai spus Bondrea.

Rectorul a adaugat ca a trimis un memoriu ministrului Educatiei.

"Am luat act ca, pe diverse cai de comunicare in masa, domnia voastra luati pozitie in mod public in legatura cu derularea litigiilor in care USH a solicitat, in esenta, anularea: Hotararii de Guvern nr. 749/2009 pentru aprobarea Nomenclatorului domeniilor, a structurilor institutiilor de invatamant superior si a specializarilor programelor de studii universitare de licenta acreditate sau autorizate sa functioneze provizoriu organizate de acestea (HG 749/2009) in contradictoriu cu Guvernul Romaniei. De asemenea, cereti anularea unor articole din Hotararea de Guvern nr. 1011/2001 (HG 1011/2001) privind organizarea si functionarea invatamantului la distanta si a invatamantului cu frecventa redusa in institutiile de invatamant superior, pentru aprobarea tarifelor de autorizare si acreditare pe programe de studiu ale institutiilor de invatamant superior si de evaluare externa a calitatii educatiei percepute de Agentia Romana de Asigurare a Calitatii in Invatamantul Superior, contradictoriu cu Guvernul Romaniei", potrivit memoriului trimis ministrului Andronescu de catre Senatul USH.

Senatul institutiei de invatamant apreciaza ca ministrul Educatiei impieteaza corecta si normala desfasurare a activitatii instantelor de judecata.

"Universitatea «Spiru Haret» intelege sa se prevaleze de drepturile conferite prin legislatia aplicabila, solicitandu-va in mod deschis ca, in indeplinirea functiilor si atributiilor ce va revin potrivit legii, sa incetati campania de denigrare a USH , urmand a va exprima liber in cadrul procedurilor legale aflate pe rol, sa respectati principiile deontologice ale functiei publice intre care se afla legalitatea, impartialitatea si obiectivitatea, transparenta si responsabilitatea care va sunt si dumneavoastra opozabile, abtinandu-va pe viitor de la orice fapta care ar putea aduce prejudicii morale si materiale USH', se mai precizeaza in memoriu.

Senatul USH isi exprima speranta ca ministrul Educatiei va intelege ca, prin atitudinea sa din ultima perioada de timp, a defaimat USH, i-a afectat imaginea si prestigiul si i-a creat un important prejudiciu moral si material.

Universitatea "Spiru Haret" (USH) a decis, joi, sa sesizeze comisiile pentru cercetarea abuzurilor, coruptiei si pentru petitii ale Camerei Deputatilor si Senatului cu privire la "actiunile injuste" ale ministrului Ecaterina Andronescu indreptate impotriva USH si a invatamantului privat in ansamblu.

Cele mai citite

Febra aurului atinge temperaturi istorice

Metalul prețios a ajuns la cea mai ridicată cotă din istorie: 373 de lei pentru un gram de aur Aurul este considerat un metal sigur,...

Ciucă dezvăluiri din operațiunile de peste hotare: Cele mai ieftine arme le aveau românii și insurgenții

Stimularea industriei de apărare este crucială pentru securitatea continentului, susține președintele PNL, Nicolae Ciucă, aflat în vizită la Cugir. „Îmi aduc aminte că, în teatrele...

Tipuri de mașini de găurit: cum o alegi pe cea care ți se potrivește?

Pentru a oferi o experiență cât mai plăcută, noi și partenerii noștri folosim tehnologii precum cookie-urile pentru a stoca și / sau a...
Ultima oră
Pe aceeași temă