Politicienii nu s-au ferit sa isi faca singuri campanie in ziua votului pentru alegerile europarlamentare. Temele europene de campanie nu au interesat pe nimeni, primand, in schimb, rafuielile interne precum retragerea lui Geoana din CSAT si acuzele de frauda electorala. Incalcand regula ca nu se face campanie in ziua votului, vicepresedintele PDL Valeriu Stoica a declarat in sectia de votare ca optiunea sa a fost PDL, pentru ca acest partid are lista cu cei mai buni candidati pentru euroalegeri si face parte din cea mai mare familie politica europeana, cea a popularilor europeni. "Am votat cu PDL, pentru ca are cea mai buna lista, cei mai buni candidati si pentru ca Romania are nevoie de un puternic partid de dreapta, care sa ne reprezinte nu doar in Parlamentul European, ci, mai ales, in Europa", a spus Stoica. Pe de alta parte, atat candidatul independent Elena Basescu, cat si candidatul PRM George Becali au declarat cu seninatate ca s-au votat pe ei insisi.
In stilul sau caracteristic, Becali a afirmat ca a venit la urne cu gandul de a deveni europarlamentar si ca e convins ca va ajunge in PE, sustinand ca alegerile reprezinta o miza pentru el, deoarece "de maine" va putea pleca "cu copiii in vacanta, in Europa". Gigi Becali a estimat ca prezenta la vot va fi de 25%, ceea ce ar avantaja PRM. "E bine, pentru ca nucleul PRM-PNG iese mereu la vot, iar eu maine voi fi europarlamentar", a afirmat Becali, folosind in sectia de votare o fraza demna de un miting electoral.
Pe de alta parte, politicienii coalitiei PDL-PSD au speculat ziua votului acuzandu-se incrucisat de fraude electorale. Vicepresedintele PDL Adriean Videanu spune ca PSD ii acuza pe democrat-liberali de frauda electorala dupa principiul "hotul striga hotii" si ca organizatiile PDL au reclamat foarte multe tentative de fraudare despre care partidul pe care il reprezinta va discuta "probabil" dupa inchiderea urnelor. In schimb, purtatorul de cuvant al PSD, Bogdan Niculescu Duvaz, a facut un apel si catre cetateni sa nu se lase influentati si sa nu ia parte la tentativele de frauda electorala, subliniind ca acestea sunt fapte penale.
Afluxul de declaratii politice cu tenta electorala a bulversat chiar si transmisiunile in direct ale televiziunilor, care au trebuit sa intrerupa diverse declaratii ca sa respecte legea. Presedintele Consiliului National al Audiovizualului, Rasvan Popescu, a declarat ca materialele televiziunilor de stiri vor fi analizate in prima sedinta a CNA. "Trebuie sa facem diferenta intre priza directa pe care postul de televiziune nu o poate controla si eventualele materiale inregistrate unde se pot lua masurile pentru respectarea cadrului legal", a spus Rasvan Popescu. La randul sau, Gelu Trandafir, membru CNA din partea Presedintiei, a declarat ca politicienii au libertatea sa faca declaratii, dar ca "declaratiile in direct sunt greu de administrat de televiziuni. CNA monitorizeaza daca televiziunile au evitat ulterior in stiri astfel de declaratii electorale", a explicat Trandafir.