16.3 C
București
duminică, 22 septembrie 2024
AcasăSpecialAdunare Generala amanata din nou?

Adunare Generala amanata din nou?

Cu doua zile inainte de Adunarea Generala  de alegeri a Federatiei de Atletism, apele au inceput sa se tulbure, o multime de voci afirmand ca o parte din candidaturile depuse ar fi nestatutare.

Peste doua zile urmeaza a fi alesi noii conducatori ai atletismului romanesc, dar deja au inceput scandalurile, fiind pentru prima data cand alegerile se vor desfasura dupa noul statut aprobat anul trecut. Printre altele, potrivit noilor prevederi statutare, fiecare aspirant la un loc in staff-ul FRA nu va mai putea candida decat pentru o singura functie. Daca lucrurile sunt clare fata de cei care vor lupta pentru posturile de presedinte, in speta Sorin Matei, actualul sef, si Doina Melinte, vicepresedinte en-titre, oarecum si pentru cele patru locuri de "vice", unde si-au depus candidaturile opt personalitati, in schimb batalia pentru cele 14 posturi de membri ai Consiliului este extrem de controversata.

Cea mai apriga contestatara a legalitatii candidaturilor la locurile  in Consiliu s-a declarat Doina Melinte. "Nu este in regula ca exista persoane carora li s-au validat candidaturile atat pentru postul de membru regional (n.r. – in statut exista opt posturi de membru pentru fiecare regiune geografica in parte), cat si pentru cel de membru simplu (n.r. – sase posturi). Practic, unora ca Zsolt Gyongyosy, Silviu Casandra sau Monica Iagar li se da posibilitatea sa candideze pe doua posturi deodata, ceea ce contravine statutului. Nu sunt jurista, dar trebuie doar sa citesti documentul si iti dai seama de ilegalitate. Parerea mea este ca trebuie ori amanata din nou adunarea (n.r. – initial adunarea generala fusese programata pe 14 aprilie), ori gasita calea legala pentru desfasurarea alegerilor", a spus Doina Melinte. De aceeasi parere cu fostul director al DJTS Bacau au fost si alti candidati la functii in conducerea FRA, care insa au dorit sa-si pastreze anonimatul.

Fosta sportiva, aflata pentru a doua oara in lupta pentru presedintia FR de Atletism, a atras atentia ca votul nu va fi secret cu adevarat decat daca buletinele se vor imparti in momentul intrarii in cabina de vot, si nu la intrarea in sala unde se desfasoara adunarea.

APROBARE
Presedintele in functie Sorin Matei a precizat ca, in cadrul ultimei sedinte, care a avut loc saptamana trecuta, actualul Consiliu federal a aprobat toate procedurile legate de buna desfasurare a Adunarii Generale, inclusiv problema ridicata de Doina Melinte. "N-am cum sa comentez ce spune un vicepresedinte al Federatiei. Este dreptul oricui sa-si spuna parerea", a spus Sorin Matei.

Cele mai citite

Toamna astronomică deschide porțile spre ora de iarnă

România trece la ora oficială ”de iarnă”, în noaptea de sâmbătă, 26 octombrie, când ora 4.00 devine ora 3.00 Soarele se va afla pe ecuatorul...

Burduja ia în calcul păstrarea plafonării la energie și după expirarea datei

Ministrul Energiei nu exclude scenariul în care va fi menținută plafonarea şi după 31 martie 2025 Sebastian Burduja dă asigurări că şi după 1 aprilie...

Femeie găsită carbonizată într-o casă cuprinsă de un incendiu

O tragedie a avut loc în comuna Laza, județul Vaslui, unde o femeie de 50 de ani a murit carbonizată în propria locuință în...
Ultima oră
Pe aceeași temă