20 C
București
vineri, 20 septembrie 2024
AcasăSpecialDuel pentru Europa

Duel pentru Europa

» Victoria Unirii Urziceni in meciul de maine seara cu CFR Cluj le asigura ialomitenilor prezenta in cupele europene.
» Partida de la Urziceni va fi arbitrata de o brigada din Turcia, care il are la centru pe Huseyn Gocek.

Desi aflat in umbra derby-ului Steaua-Dinamo, meciul care incheie etapa a 30-a a Ligii I, Unirea Urziceni-CFR Cluj, programat maine seara, de la ora 20.30, este la fel de interesant si important pentru lupta din varful clasamentului. In tur s-au impus ardelenii, cu 1-0, insa de aceasta data, ialomitenii sunt, cel putin pe hartie, favoritii, tinand cont de evolutia constanta a elevilor lui Dan Petrescu si de tensiunile din vestiarul clujenilor.
Unirea a inceput duelul cu CFR Cluj la jumatatea saptamanii, cand managerul general al ialomitenilor, Mihai Stoica, i-a avertizat pe ardeleni ca va depune memoriu impotriva lor daca il vor folosi pe Yssouk Kone. Africanul a primit direct cartonasul rosu in partida cu Dinamo din runda 28, fiind suspendat doar o etapa, desi regulamentul prevede ca pedeapsa minima sa fie de doua etape. "Este eliminare directa. Sunt doua etape de suspendare. Decizia Comisiei de Disciplina este neregulamentara. In cazul in care cei de la CFR il vor folosi pe Kone in meciul cu Unirea Urziceni, vom depune memoriu pentru a cere depunctarea echipei clujene", a spus Stoica.

De partea cealalta, ardelenii nu au dorit sa comenteze situatia atacantului african, tehnicianul Antonio ConceiIão rezumandu-se la declaratii referitoare la joc si la lupta pentru titlu. "Vom avea un meci dificil la Urziceni. In partida cu Timisoara s-a vazut ca jucatorii incep sa inteleaga ideile mele. Este greu sa ne gandim la titlu. Sigur ca ne dorim sa terminam campionatul pe primul loc, dar depindem foarte mult si de rezultatele celorlalte contracandidate", a spus antrenorul portughez.
Omologul sau de pe banca ialomitenilor, Dan Petrescu, continua sa afirme ca Unirea Urziceni nu are ca obiectiv titlul de campioana, desi echipa pe care o pregateste are sanse foarte mari sa depaseasca Dinamo pana la finalul sezonului. "Noi avem ca obiectiv obtinerea unui loc in cupele europene. In acest moment, 99% sunt calificati. Daca nu vom pierde cu CFR, 99% vom termina pe podium. Pentru noi urmeaza un program greu si, in urma acestor meciuri, vom vedea cine suntem cu adevarat", a precizat "Bursucul".

» Partida Unirea-CFR Cluj va fi condusa de o brigada din Turcia, care il va avea la centru pe arbitrul Huseyn Gocek. Acesta va fi ajutat la cele doua linii de catre serkan Ok si Tarik Ongun.

Cele mai citite

Simona Halep a primit wild card la turneul WTA de la Tokyo

Simona Halep (32 de ani, locul 1132 WTA) este pregătită să revină în competiții la sfârșitul lunii octombrie, după o absență de 5 luni...

Pilonul II de pensii: Ce trebuie să știe participanții despre retragerea fondurilor și continuarea investițiilor

Contribuția la Pilonul II de pensii este reglementată prin lege și reprezintă un procent din salariul brut al fiecărui angajat. În prezent, aceasta este...
Ultima oră
Pe aceeași temă