16.3 C
București
duminică, 22 septembrie 2024
AcasăSpecialInarmate de COSR cu pusti de 16.000 de euro

Inarmate de COSR cu pusti de 16.000 de euro

Echipa feminina de schi biatlon a Romaniei, formata din Eva Tofalvi, Dana Plotogea, Alexandra Stoian, Mihaela Purdea si Recka Ferentz, a incheiat sezonul 2008-2009 cu un bilant foarte bun, locul 10 in clasamentul general al Cupei Mondiale. Mai mult, Eva Tofalvi, cea mai reprezentativa componenta a lotului nostru, a ocupat pozitia a doua la sprint in ierarhia generala a lumii, iar in Rusia, la Grand Prix Kamchatka, cea mai bogata competitie de profil, unde participa cele mai valoroase sportive din lume la fiecare proba, a castigat la pursuit marele premiu, un automobil Lexus in valoare de 50.000 de euro.

Rezultatele de exceptie inregistrate de biatlonistele noastre in sezonul trecut au alimentat si sperantele Romaniei la un loc pe podium la aceasta disciplina la Jocurile Olimpice de iarna de la Vancouver de anul viitor. Pentru un obiectiv atat de indraznet, conducerea Comitetului Olimpic si Sportiv Roman a decis sa "inzestreze" Federatia Romana de Schi Biatlon cu sase arme noi, in valoare de 16.000 de euro, in perspectiva intrecerilor olimpice.

Astfel, din 20 mai, cand vor incheia vacanta de refacere, toate cele cinci biatloniste ale noastre isi vor relua in premiera pregatirea cu noile pusti din dotare, la fel ca si Roland Gerbacea, un junior de perspectiva care s-a clasat pe pozitia a patra la Campionatele Mondiale. "Realist vorbind, la Vancouver avem sanse la o medalie olimpica la biatlon (n.r. – cel mai bun loc din istoria biatlonului romanesc la JO a fost locul 11, pe care s-a clasat Eva Tofalvi la Nagano), iar echipamentul conteaza enorm. In Canada, speram ca Eva Tofalvi sa urce pe podium la individual, iar echipa feminina sa se claseze in primele sase locuri", a spus Puiu Gaspar,  secretarul general al FR de Schi si Biatlon.

Cele mai citite

Premierul Barnier, arhitectul unui nou capitol politic pentru Franța

Michel Barnier a dezvăluit echipa de guvernare, după luni de negocieri și tergiversări Președintele Macron l-a numit premier pe Michel Barnier, fostul negociator al Uniunii...

VIDE O femeie de 70 de ani a suferit un accident vascular cerebral în timp ce se cățăra pe munte

O femeie în vârstă de 70 de ani a suferit un accident vascular cerebral în timp ce se cățăra pe munte, pe un traseu...

Asfaltul se odihnește. Planeta ia o pauză de la viteză

22 septembrie a fost decretată Ziua mondială fără mașini Mesajul e clar și fără echivoc, descurajarea utilizării automobilului personal sau de serviciu, în favoarea deplasării...
Ultima oră
Pe aceeași temă