16.3 C
București
duminică, 22 septembrie 2024
AcasăSpecialPrimul hop in drumul spre finale

Primul hop in drumul spre finale

» Oltchim Rm. Valcea-Viborg HK, in semifinalele Ligii Campionilor maine, de la ora 18.30, pe postul TV sport.ro.

» SD Itxako-Rulmentul Brasov, azi, in penultimul act al Cupei EHF.

Echipa feminina de handbal Oltchim Ramnicu Valcea va sustine maine, pe teren propriu, meciul-tur din semifinalele actualei editii a Ligii Campionilor in compania formatiei daneze Viborg HK. Antrenorul Radu Voina a declarat ca jucatoarele sale isi cunosc bine adversarele si sunt pregatite pentru meciurile contra nordicelor.
"Avem toate informatiile necesare despre Viborg. Nu ne putem plange de nimic. Trebuie sa le gasim punctele slabe si sa le exploatam la maximum. Fetele si-au incarcat bateriile in cantonamentul de la Moeciu (n.r. – Oltchim s-a aflat in cantonament centralizat de trei zile in statiunea Moeciu, unde jucatoarele au avut doar program tehnico-tactic si de recuperare, singurul moment in care campioanele s-au intalnit cu mingea fiind la bazinul de inot, cand au incins o partida de polo) si sunt pregatite de lupta contra danezelor", a spus Radu Voina.

De cealalta parte, Jakob Vestergaard, antrenorul jucatoarelor daneze, printre care se afla si extrema stanga Cristina Varzaru, a spus: "Ma astept ca jucatoarele noastre sa faca fata presiunii pe care o vor pune fanii la Ramnicu Valcea. Acest lucru apartine meciurilor in deplasare, dar ma astept ca si fanii nostri sa faca la fel in retur. Se intalnesc doua echipe de top si cred ca Hypo (n.r. – Hypo Viena, care joaca cealalta semifinala in compania formatiei maghiare Gyor), Oltchim si Viborg sunt favorite la castigarea Ligii Campionilor. Oltchim joaca mult ca nationala a Romaniei, iar pe deasupra cunoastem cu totii valoarea portarului Luminita Dinu, asa ca vom intalni o adversara foarte puternica".

Cupa EHF
Rulmentul Brasov este cea
de-a doua formatie feminina romaneasca ce va juca in acest weekend in Cupele Europene. Brasovencele le vor intalni azi, tot in semifinale, dar ale Cupei EHF, pe spaniolele de la SD Itxako.
"Trebuie sa fim atenti, pentru ca cine a urmarit la Europene handbalul spaniol stie ca poate pune mari probleme. Am insa incredere in echipa mea si sunt convins ca putem sa ajungem in finala si, de ce nu, sa o si castigam. Este foarte bine ca am avut din nou noroc si ca jucam primul meci in deplasare", a spus Herbert Müller, antrenorul principal al echipei Rulmentul Brasov.
In cea de-a doua semifinala se vor intalni echipele HC Leipzig (Germania) si HC Dinamo Volgograd (Rusia).

Cele mai citite

Premierul Barnier, arhitectul unui nou capitol politic pentru Franța

Michel Barnier a dezvăluit echipa de guvernare, după luni de negocieri și tergiversări Președintele Macron l-a numit premier pe Michel Barnier, fostul negociator al Uniunii...

Asfaltul se odihnește. Planeta ia o pauză de la viteză

22 septembrie a fost decretată Ziua mondială fără mașini Mesajul e clar și fără echivoc, descurajarea utilizării automobilului personal sau de serviciu, în favoarea deplasării...

Premierul Barnier, arhitectul unui nou capitol politic pentru Franța

Michel Barnier a dezvăluit echipa de guvernare, după luni de negocieri și tergiversări Președintele Macron l-a numit premier pe Michel Barnier, fostul negociator al Uniunii...
Ultima oră
Pe aceeași temă