Printre plantele medicinale recomandate de specialisti se numara anghinare, anasonul, arnica, cicoarea, coada calului, izma, musetelul, pelinul, valeriana etc. Infuzia se prepara dintr-un amestec de izma (30 g), valeriana (20 g), revent (radacina 10 g), pelin (10 g), chimen (10 g). Se beau doua cani de ceai pe zi. O alta combinatie benefica este arnica (20 g), papadia (20 g), izma (20 g), valeriana (20 g), musetelul (20 g). Infuzia se prepara dintr-o lingurita de amestec, la o cana de apa clocotita. Se beau doua cani pe zi. Frunzele de anghinare se administreaza sub forma de infuzie care se face dintr-o lingurita de planta la o cana cu apa. Se beau doua-trei cani pe zi. Pentru persoanele care au colesterolul crescut este bun ceaiul de anghinare. Se realizeaza o infuzie dintr-o lingura de frunze, la 500 ml de apa. Jumatate din cantitate se bea dimineata, pe stomacul gol, dupa care se sta in repaus pe partea dreapta 30 de minute. Restul se bea inainte de mesele principale.