15.6 C
București
joi, 19 septembrie 2024
AcasăSpecialPecicanii isi aleg primarul

Pecicanii isi aleg primarul

» Scaunul de primar a ramas liber dupa ce fostul edil, Iustin Cionca, a devenit deputat.

Pecica, localitate cunoscuta pentru vestita paine care era trimisa inainte de 1989 saptamanal cu avionul la Bucuresti pentru Nicolae Ceausescu, are duminica cu alegeri locale, dupa ce primarul ales la al treilea mandat, Iustin Cionca si-a dat demisia pentru ca a devenit deputat.
In cursa electorala se confrunta sapte candidati: Petru Antal (PD-L), Francisc Cimpan (PNL), Iosif Craitar (Partida Rromilor Pro Europa), Mircea Dan Borza (PC), Gheorghe Sabau (PSD), Gyorgy Bölöni (UDMR) si candidatul independent Stanislav Ribovici.
Petru Antal este la al doilea mandat de viceprimar. Francisc Cimpan este inginer mecanic, cunoscut om de afaceri in zona. Stanislav Ribovici, psiholog, este organizatorul festivalului moto-rock din Pecica. PSD vine cu eternul candidat pentru Pecica: Gheorghe Sabau, om de afaceri.

 

Ultimul inscris in cursa electorala a fost Iosif Craitar, care a mai candidat pentru Primarie, dar nu a avut sustinerea comunitatii sale si a ajuns pe ultimul loc. Bölöni a fost timp de trei mandate consilier local la Pecica, consilier judetean si sef de cabinet al deputatul UDMR, Petru Farrago. A candidat in toamna anului trecut pentru un post de senator, dar s-a clasat pe locul al doilea.
Ce promit candidatii pentru Primaria Pecica? Petru Antal crede intr-o continuitate in administratie, finalizarea proiectelor incepute si munca in echip. Candidatul UDMR are sloganul "Mai credeti in promisiuni?" si vrea sa atraga si voturile romanilor din Pecica. Stanislav Ribovici le spune pecicanilor ca "Schimbarea inseamna progres" si "Trebuie sa eliminam principiul gastilor de interese din administratia publica. Primaria nu se lasa mostenire". Francisc Cimpan le spune alega-torilor ca "stie, vrea si poate".

Cele mai citite

Arabia Saudită condiționează relațiile diplomatice cu Israelul de „crearea unui stat palestinian”

Prinţul moştenitor şi lider de facto al Arabiei Saudite, Mohammed bin Salman, a afirmat miercuri că ţara sa nu va stabili relaţii diplomatice cu...

Arabia Saudită condiționează relațiile diplomatice cu Israelul de „crearea unui stat palestinian”

Prinţul moştenitor şi lider de facto al Arabiei Saudite, Mohammed bin Salman, a afirmat miercuri că ţara sa nu va stabili relaţii diplomatice cu...

Președintele Finlandei cere excluderea Rusiei din Consiliul de Securitate al ONU

Preşedintele Finlandei, Alexander Stubb, a făcut apel la extinderea Consiliului de Securitate al ONU, abolirea sistemului de veto al unui singur stat şi suspendarea...
Ultima oră
Pe aceeași temă