20 C
București
vineri, 20 septembrie 2024
AcasăSpecialFrank Rijkaard, inlocuitorul lui Cosmin Olaroiu la Al Hilal?

Frank Rijkaard, inlocuitorul lui Cosmin Olaroiu la Al Hilal?

Aventura lui Cosmin Olaroiu in Arabia Saudita s-a incheiat, teoretic, la sfarsitul saptamanii trecute. Practic, insa, la Riyad situatia continua sa fie confuza.

Duminica seara, tehnicianul roman si-a luat la revedere de la jucatori si restul staff-ului tehnic, urmand ca in cel mai scurt timp sa paraseasca statul arab si sa se conformeze deciziei forului saudit de fotbal care i-a interzis sa mai antreneze acum sau in viitor pe teritoriul acestui stat. Hotararea a fost luata pe baza imaginilor video ale televiziunii arabe ART, Cosmin Olaroiu fiind surprins aruncand tricoul pe care se afla imprimata poza sultanului Bin Abdul Aziz, un gest calificat drept inacceptabil si insultator la adresa familiei regale din Arabia Saudita.
Oficialii clubului Al Hilal au incercat sa intoarca decizia federatiei, insa fara prea mult succes. Mai mult decat atat, tehnicianul roman le-a cerut deja sefilor sai sa rupa intelegerea, care ar fi expirat la sfarsitul acestui sezon. Tot scandalul pare a fi spre binele lui Olaroiu, pentru ca acum poate da curs mult mai usor ofertelor venite din alte parti. Cea mai importanta este propunerea de a antrena echipa nationala a Emiratelor Arabe Unite.

Olaroiu a tinut sa precizeze ca nu se pune problema ca Mirel Radoi sa-si rezilieze contractul cu Al Hilal in urma acestui scandal. "Mirel e profesionist si isi vede de treaba lui. Are un contract excelent, pe care trebuie sa-l respecte", a spus Oli. Declaratia tehnicianului a fost sustinuta si de doctorul echipei saudite, care a precizat ca "Mirel este un jucator profesionist, si-si va respecta contractul. Va ramane aici pana la finalul intelegerii, adica pentru urmatorii trei ani".
In scandal s-au implicat si suporterii lui Al Hilal, care nu doresc ca Olaroiu sa plece. Pentru asta, au protestat in strada, eveniment preluat de televiziunea americana CNN. Urmatoarea actiune a fanilor va fi joi, cand este programata urmatoarea partida a celor de la Al Hilal, suporterii anuntand ca vor purta tricouri tricolore, dar si steaguri ale Romaniei pentru a-si arata atasamentul fata de tehnicianul roman.

Presa araba vorbeste si de posibilii inlocuitori ai lui Olaroiu la carma lui Al Hilal. Cele mai discutate nume sunt Frank Rijkaard si Paulo Ituri (Brazilia). Desi oficialii lui Al Hilal au putere financiara foarte mare, este greu de crezut ca olandezul va ajunge totusi sa-l pregateasca pe Mirel Radoi, Rijkaard asteptand sa vada ce se intampla la AC Milan, unde scaunul lui Carlo Ancelotti se clatina serios.

Cele mai citite

Anchetă Liban: Dispozitivele de comunicații au fost piratate înainte de intrarea în țară

O anchetă preliminară a autorităţilor libaneze arată că pagerele, staţii portabile de emisie-recepţie şi alte dispozitive de transmisie ale Hezbollah care au explodat în...

Romgaz a încheiat un contract de creditare în valoare de 150.000 de milioane de euro

Linia de creditare este deschisă pentru 3 ani și va acoperi nevoile de capital de lucru ale Romgaz Romgaz a notificat investitorii de pe bursă...

Industria mobilei din România, în scădere: Contribuție în 2023 cu 27% mai mică decât în 2016

În 2023, industria mobilei din România a adus o contribuție de 1,23 miliarde de euro la balanța comercială, înregistrând o scădere de 27% față...
Ultima oră
Pe aceeași temă