24.1 C
București
miercuri, 25 septembrie 2024
AcasăSpecialPagubit in greva foamei

Pagubit in greva foamei

» Greva foamei este ultima forma de protest a unui galatean tratat ca un infractor de politisti, in timp ce principalul suspect de furtul unei masini de 70.000 euro sta la taclale cu achetatorii.

Un galatean a intrat in greva foamei in fata IPJ Galati, protestand astfel impotriva modului in care au actionat in cazul sau politistii de la Furturi Auto. Lui Valentin Costea, asociat la o societate de transport persoane, i-a fost furat un microbuz Mercedes Sprinter 518 CDI in noaptea de 10 spre 11 octombrie 2008. Desi furtul a avut loc in octombrie, in mod ciudat, politistii Mihai Nita si Dorin Andrei, de la Compartimentul Trafic si Furturi de Auto au incheiat procesul verbal cu data de… 15 august 2008! Cercetarile la fata locului s-au facut formal, printr-o vizionare de la distanta, fara sa se incerce cautarea unor probe. Apoi, desi microbuzul fusese furat din parcarea unui supermarket, care era supraveghetata cu camere video, politistii au solicitat inregistrarea dupa vreo doua saptamani.

 

Pe inregistrare, la ora 0 si 2 minute, chiar se vedeau siluetele unor persoane si momentul in care microbuzul a parasit parcarea. Cu toate ca era o proba esentiala, politistii de la Furturi Auto au ignorat-o la inceputul anchetei. Desi Valentin Costea le-a stat la dispozitie pentru a le oferi indicii, politistii l-au tratat nu numai cu o crasa indiferenta, ci chiar cu agresivitate, cu amenintari si expresii vulgare. Unul dintre acestia este chiar seful de la Furturi Auto, agentul-sef principal Florinel Huianu. Fostul sef al Politiei Romane Gheorghe Plai a trimis la Galati oameni care sa verifice cum stau lucrurile in acest caz, dar Costea a fost audiat in prezenta unui reprezentant al IPJ Galati. "Am decis aceasta ultima forma de protest, pentru ca, in opinia mea, se incearca musamalizarea acestui caz. Fara bani si relatii nu te baga nimeni in seama. In momentul in care am incercat sa fac anumite demersuri, s-a incercat intimidarea mea. Am devenit inamicul public nr 1.

 

Nu generalizez. Au fost si oameni din politie care au incercat sa ma ajute, cum ar fi seful de la Investigatii Criminale, comisarul-sef stefan Capatan", ne-a declarat Valentin Costea. Mercedesul Sprinter fusese cumparat in luna februarie 2008 si avea dotari de ultima ora, valoarea sa fiind de peste 70.000 de euro. Fusese cumparat in leasing, era asigurat, dar asigurarea nu poate fi incasata din cauza ca soferul microbuzului, Daniel Padurescu, a lasat in masina toate documentele. Altfel spus, Mercedesul de 70.000 de euro a fost "livrat" la pachet. In opinia lui Costea, Padurescu este principalul suspect, dar nu i s-a intamplat nimic pentru ca este prieten cu politistii de la Furturi Auto.

» Purtatoarea de cuvant a IJP Galati, subcomisar Cristina Tatulici, ne-a declarat ca in acest caz "politistii au instrumentat probele in dosar, au dat autovehiculul in urmarire generala, iar cercetarile continua".

Cele mai citite

Criza de personal medical auxiliar devine o problemă majoră în sistemul sanitar din România

Asistenții medicali, infirmierii și brancardierii sunt printre cele mai căutate categorii de personal în spitalele din România, iar lipsa acestora perturbă semnificativ activitatea unităților...

Cum să folosești jucăriile logice pentru a dezvolta răbdarea și perseverența la copii? 

Intră în universul fascinant al jucăriilor logice și descoperă cum acestea pot fi utilizate pentru a îmbunătăți răbdarea și perseverența la copii! Vei afla...

Detergenți Bio: Alegerea sustenabilă pentru un mediu curat și sănătos

Într-o lume tot mai preocupată de protecția mediului și sănătatea personală, utilizarea detergenților bio devine o opțiune populară pentru mulți consumatori. Disponibili pe Sanito.ro,...
Ultima oră
Pe aceeași temă