» Soferii pensionari orbi si cardiaci le fac zile fripte politistilor de la Rutiera.
» Pe lista "neagra" a oamenilor legii se gasesc si medicii care nu ii anunta in momentul in care descopera ca un pacient sufera de boli grave.
Potrivit ofiterilor din cadrul Serviciului Politiei Rutiere Constanta, de la inceputul acestui an si pana in prezent, au fost organizate noua sesiuni de testare a soferilor ramasi pietoni in vederea redobandirii permisului auto. Inspectorul Ciprian Sobaru, seful Biroului pentru Siguranta Circulatiei in Mediul Urban Constanta, mai precizeaza ca in intervalul de timp mai sus amintit s-au sustinut 291 de teste. In urma acestei actiuni, 182 de soferi si-au recastigat dreptul de a conduce un automobil pe drumurile publice. Mult mai ghinionisti au fost alti 109 constanteni care nu au acumulat punctajul necesar. In ceea ce ii priveste pe neprezentati, numarul acestora se ridica la 24. Tot seful Biroului pentru Siguranta Circulatiei in Mediul Urban Constanta mai precizeaza ca procentul de promovabilitate al celor prinsi pe picior gresit este de 57,77%.
In continuare, persoanele varstnice care sustin astfel de examinari genereaza cele mai crunte dureri de cap politistilor. Printre cele mai frecvente "boacane" ale pensionarilor se numara viteza lenta de scriere si depasirea timpului standard alocat examenului. Oamenii legii mai spun ca cel putin un sfert din cei care conduc sunt semiorbi, adica au probleme oftalmologice grave, iar un alt sfert nu s-ar incadra in baremele medicale pentru obtinerea permisului. Intr-un procent de 80% din accidentele rutiere care nu au la baza alcoolul sau viteza se produc din cauza faptului ca soferii nu au vazut bine. Trebuie mentionat ca nu de putine ori oamenii legii au atras atentia asupra faptului ca medicii de familie nu anunta organele competente in momentul in care depisteaza un posesor de permis auto cu grave probleme cardiace ori oftalmologice.