16.1 C
București
luni, 23 septembrie 2024
AcasăSpecialTrei dintr-o lovitura pentru Timisoara

Trei dintr-o lovitura pentru Timisoara

– Formatia banateana a reusit in acest week-end sa aduca trei jucatori, dintre care se distinge vedeta Mediasului, Alexandru Curtean.

FC Timisoara se afla printre echipele amenintate cu neobtinerea licentei pentru sezonul urmator din cauza datoriilor, insa acest lucru nu pare sa-i afecteze prea tare pe oficialii echipei. Astfel, in ultimele doua zile, echipa banateana a reusit perfectarea a nu mai putin de trei transferuri. Daca majoritatea formatiilor din Liga I se orienteaza inspre aducerea de jucatori straini, conducerea Timisoarei vrea sa demonstreze ca poate face performanta si cu fotbalisti autohtoni, astfel ca doi dintre cei trei jucatori care vor evolua la echipa de pe Bega au pasaport romanesc. Cum oficializarea transferului rapidistului Ovidiu Herea nu este, oarecum, o surpriza, mai ales ca discutiile pentru aducerea sa in Banat dureaza de la inceputul anului, venirea lui Alexandru Curtean poate fi catalogata ca neasteptata, mai ales ca lumea spunea despre tanarul jucator al celor de la Gaz Metan Medias ca va juca la o echipa din Bucuresti sau la CFR Cluj.

 

Curtean va evolua, insa, sub comanda lui Gabi Balint doar din vara, "pentru a avea sanse reale sa evolueze meci de meci, deoarece la noi nu ar fi avut garantat un loc de titular", conform patronului Marian Iancu. O alta explicatie pentru care fotbalistul, care a marcat sapte goluri in tur pentru Gaz Metan, va incerca sa dea o mana de ajutor pentru a salva Mediasul de la retrogradare este si faptul ca Timisoara va plati doar 1,2 milioane de euro pentru serviciile septarului Gazului, care va sta cinci ani pe Bega. Oficialii sibieni au fost destul de vehementi in trecut si au declarat ca vedeta echipei pregatite de Cristian Pustai nu va pleca de la Medias pentru o suma mai mica de 1,5 milioane. Varianta oferita de omologii Timisoarei le-a convenit, insa, ardelenilor, care se vor alege cu o suma importanta de bani, dar si cu posibilitatea folosirii lui Curtean pana la vara.

Tot o surpriza se poate numi si aducerea atacantului nigerian Kevin Amuneke, de la echipa suedeza Norrkoping. Fratele fostului international african Emmanuel Amuneke, va semna un contract pe cinci sezoane cu Timisoara.

VICTORIE
Multumit de anuntul conducerii Timisoarei, care i-a mai adus doi jucatori la antrenamente pentru acest retur, tehnicianul Gabi Balint a mai avut un motiv de bucurie in week-end-ul trecut. Formatia pe care o pregateste a zdrobit echipa de tineret a statului Azerbadjan cu 6-0. Banatenii au disputat aseara ultima partida de verificare in cantonamentul din Turcia, cu sarbii de la Vojvodina Novi Sad, iar astazi se vor intoarce in tara.

Cele mai citite

Adolescentă la volan urmărită de poliție pe străzile din București. A avariat cinci mașini

O tânără de 17 ani a fost urmărită în trafic de polițiști pe străzile din București. Incidentul s-a petrecut în jurul orei 3 dimineața,...

VIDEO Iarnă severă în Africa de Sud. Numeroase drumuri au fost blocate, iar oamenii au rămas captivi în mașini

Vremea a creat haos în Africa de Sud, unde locuitorii din Johannesburg s-au trezit în mijlocul unei ierni neobișnuit de severe. A nins atât...

România, pe marginea prăpastiei pe fondul derapajelor financiare din anul electoral

România se află într-o situație economică precară, iar riscurile asociate derapajelor financiare sunt mai vizibile ca niciodată. Într-un an electoral în care măsurile economice...
Ultima oră
Pe aceeași temă