24.6 C
București
duminică, 22 septembrie 2024
AcasăSpecialAndrei Pavel joaca dupa aproape un an!

Andrei Pavel joaca dupa aproape un an!

Editia 2009 a turneului de tenis Australian Open, primul de Grand Slam al anului, va debuta astazi la Melbourne cu cinci romani pe tabolurile principale de simplu ale competitiei.

Andrei Pavel, Victor Hanescu, Sorana Carstea, Edina Gallovits si Monica Niculescu au avut asigurat accesul direct gratie pozitiilor lor in ierarhia ATP, in timp ce Victor Ionita, Victor Crivoi si Raluca Ioana Olaru n-au reusit sa treaca de cele trei tururi de calificari. Dintre jucatorii nostri prezenti la Antipozi, Andrei Pavel a fost cel mai ghinionist, tragerea la sorti aducandu-i-l ca adversar in turul intai pe scotianul Andy Murray, unul dintre cei mai in forma tenismani ai momentului.

 

In timp ce "Cneazul" a revenit in activitatea competitionala dupa aproape un an de pauza cauzata de o accidentare la coloana vertebrala, timp in care a avut clasamentul "inghetat", Andy Murray, cap de serie nr. 4, a inceput anul fulminant. In doua saptamani britanicul a obtinut opt victorii din tot atatea intalniri, printre cei invinsi de el numarandu-se primii doi jucatori clasati in ATP, Rafael Nadal si Roger Federer; a castigat aproape 400.000 euro si a urcat pe pozitia a patra in clasamentul ATP. Victor Hanescu (44 ATP), care a avut unul dintre cele mai bune debuturi de an din cariera dupa ce a disputat sferturile de finala ale turneului din Qatar, il  va intalni pe cehul Jan Hernych (78 ATP), un adversar accesibil.

In primul tur al competitiei feminine de la Melbourne, unde cap de serie nr. 1 este Jelena Jankovici din Serbia, cea mai lipsita de noroc dintre romance a fost tocmai cea mai bine cotata jucatoare a noastra. In timp ce Monica Niculescu (48 WTA) va juca cu Katie O’Brien (Marea Britanie), jucatoare venita din calificari, iar Edina Gallovits (77 WTA) o va avea ca adversara pe italianca Maria Elena Camerin (102 WTA), Sorana Carstea (36 WTA) va evolua in compania unguroaicei Melinda Czink. Intalnirea se anunta dificila pentru Carstea, deoarece, in ciuda pozitiei 100 WTA, Czink este o jucatoare in forma, ea ajungand in sferturile de finala ale turneului de la Hobart dupa ce a trecut de tururile de calificari.

» Andrei Pavel a abandonat, pe 11 februarie 2008, in primul tur al turneului de la Marsilia. De atunci, romanul, care va implini, pe 27 februarie, 35 de ani, nu a mai disputat nici un meci oficial. El s-a dedicat turneelor de promovare a tenisului in randul copiilor, meciurilor caritabile, s-a gandit la retragere si a devenit capitanul nejucator al echipei de Cupa Davis a Romaniei.

Cele mai citite

Toamna astronomică deschide porțile spre ora de iarnă

România trece la ora oficială ”de iarnă”, în noaptea de sâmbătă, 26 octombrie, când ora 4.00 devine ora 3.00 Soarele se va afla pe ecuatorul...

Un maraton ratat al fondurilor europene: România se blochează la 3%

Nicolae Ciucă reclamă faptul că din actualul exerciţiu 2021-2027 au fost atrase mai puţin de 3% din fondurile europene pe care România le are...

Toamna astronomică deschide porțile spre ora de iarnă

România trece la ora oficială ”de iarnă”, în noaptea de sâmbătă, 26 octombrie, când ora 4.00 devine ora 3.00 Soarele se va afla pe ecuatorul...
Ultima oră
Pe aceeași temă