28.1 C
București
miercuri, 25 septembrie 2024
AcasăSpecial"100 de ore de astronomie", la Planetariumul din Galati

„100 de ore de astronomie”, la Planetariumul din Galati

» Astroclubul "Calin Popovici", care functioneaza in cadrul Complexului Muzeal de stiintele Naturii Galati, va coordona unul dintre programele derulate in cadrul manifestarilor dedicate Anului  International al Astronomiei.
»  Anul 2009 a fost ales de UNESCO si Uniunea Astronomica Internationala  pentru sarbatorirea Anului International al Astronomiei pentru ca este anul aniversarii a 400 de ani de la prima utilizare a telescopului astronomic de catre Galileo Galilei.

 

Deschiderea oficiala a anului International al Astronomiei a avut loc joi, la Paris si, conform documentaristului Florin Matei de la CMSN Galati, la programele specifice din cadrul manifestarilor vor colabora organizatii si specialisti din 140 de tari. In lista programelor organizate in acest an de Uniunea Astronomica Internationala se afla si programul "100 de ore de aastronomie", care se va derula in perioada 2-5 aprilie. In Romania, programul il va avea ca principal coordonator pe muzeograful Ovidiu Tercu, de la Planetariumul de la Complexul Muzeal de stiintele Naturii Galati, care coordoneaza si activitatea Astroclubului "Calin Popovici". "Voi coordona observatiile de la toate observatoarele astronomice din Romania. Observatiile astronomice vor fi transmise si pe internet, pentru ca toti cei pasionati de astronomie sa ia parte la program. Anul International al Astronomiei 2009 reprezinta cel mai mare efort coordonat din istorie al astronomilor profesionisti si neprofesionisti pentru popularizarea astronomiei", a declarat Ovidiu Tercu.

 

Deschiderea Anului International al Astronomiei in Romania va avea loc in perioada 6-7 februarie, la Sibiu. In fiecare tara au fost formate "Noduri Nationale" pentru pregatirea activitatilor ce urmeaza sa fie desfasurate si stabilesc relatiile de colaborare intre astronomii profesionisti si amatori, centre stiintifice, educatori si comunicatori stiintifici pentru pregatirea activitatilor pentru 2009. Derularea programului "100 de ore de astronomie" va marca deschiderea oficiala a Anului International al Astronomiei de la Galati. "Proiectele si activitatile Anului International al Astronomiei 2009 au ca scop sa ajute milioane de oameni din intreaga lume sa isi redescopere locul in univers prin intermediul observarii cerului din timpul zilei si al noptii si prin aceasta sa aiba ei insisi experienta sentimentului de uimire si de satisfactie creat de descoperile astronomice, motto-ul principal fiind «Descopera singur Universul!», a mai precizat Ovidiu Tercu.

»  Derularea programului "100 de ore de astronomie" va marca deschiderea oficiala a Anului International al Astronomiei de la Galati.

» Proiectele si activitatile Anului International al Astronomiei 2009 au ca scop sa ajute milioane de oameni din intreaga lume sa isi redescopere locul in univers.

Cele mai citite

Cererea de contabili pe piața muncii, în creștere semnificativă; salarii de până la 25.000 de lei brut

Poziția de contabil continuă să fie una dintre cele mai căutate pe piața muncii, nefiind afectată de avansul tehnologic în domeniul Inteligenței Artificiale (AI),...

7 Greșeli frecvente de evitat când îți alegi ținuta de mireasă

Alegerea ținutei de mireasă este una dintre cele mai importante decizii pe care trebuie să le iei în pregătirea nunții tale. Rochia pe care...

China va oferi bani cash persoanelor aflate în sărăcie extremă, într-un efort de stimulare economică

Autoritățile chineze au anunțat un program de ajutoare financiare pentru persoanele care trăiesc în sărăcie extremă, la o zi după lansarea unui plan amplu...
Ultima oră
Pe aceeași temă