24.6 C
București
duminică, 22 septembrie 2024
AcasăSpecialDoar pe Valea Prahovei se schiaza decent

Doar pe Valea Prahovei se schiaza decent

Valul de aer cald care s-a abatut de ieri peste Romania a distrus aproape complet saracele partii de la noi. Singurele locuri unde se schiaza decent au ramas Sinaia, la Cota 2.000, mai ales in Valea Dorului, si Busteni. Pentru avansati si experti, multumitoare pot fi  considerate partiile care coboara spre Cota 1.400, dar si aici, de la 1.500 m in jos, au inceput sa apara pietrele. Schiorii incepatori si de nivel mediu, dar nu numai, pot incerca cu incredere partia Calinderu din Busteni, care se prezinta mai mult decat acceptabil.
Mergand in sus pe Valea Prahovei se instaleaza insa tristetea. La Azuga nu se mai schia ieri decat la baza partiilor Sorica (pe 700 m) si Cazacu (pe circa 500 m), unde "bateau" tunurile de zapada, iar la Predeal, pe partia Clabucet, de asemenea, doar zapada artificiala oferea conditii cat de cat onorabile, la "Clabucet plecare" aratandu-si "coltii" pamantul si pietrele. Ieri in Poiana Brasov nu se mai schia decat pe partiile Ruia (pentru avansati) si Bradul (pentru incepatori), iar fara o ninsoare "sanatoasa", in cateva zile schiatul ar putea fi compromis total si aici.
In vestul tarii, doar partia Vartop din Arieseni mai tinea steagul sus, schiorii reusind sa se dea destul de bine, dar cu gandul la ninsoarea anuntata pentru acest weekend. In Parang si la Straja ieri era zapada peste tot, dar "fleasca", adica improprie pentru schi, un eventual inghet peste noapte putand transforma partiile in patinoare. Pentru zilele care urmeaza, prognozele meteo anunta precipitatii mixte la munte, ceea ce inseamna ca exista sanse mari sa si ninga.

Cele mai citite

3 avantaje ale ghiozdanelor Herlitz pentru copilul tău 

Descoperă trei motive care plasează ghiozdanele Herlitz în topul alegerilor părinților atunci când vine vorba de confortul și sănătatea copiilor lor! Află de ce astfel...

VIDE O femeie de 70 de ani a suferit un accident vascular cerebral în timp ce se cățăra pe munte

O femeie în vârstă de 70 de ani a suferit un accident vascular cerebral în timp ce se cățăra pe munte, pe un traseu...

Toamna astronomică deschide porțile spre ora de iarnă

România trece la ora oficială ”de iarnă”, în noaptea de sâmbătă, 26 octombrie, când ora 4.00 devine ora 3.00 Soarele se va afla pe ecuatorul...
Ultima oră
Pe aceeași temă