18.1 C
București
sâmbătă, 5 octombrie 2024
AcasăSpecialCVM Tomis, la un set de primavara europeana

CVM Tomis, la un set de primavara europeana

»  Campionii Romaniei la volei au nevoie de un singur set in partida cu Doetinchem pentru a se califica in primavara Cupei Challenge.

»  Dupa succesul categoric de la Constanta, Began si compania au prins incredere si nu concep sa scape calificarea, dorindu-si o noua victorie.

In aceasta seara, cu incepere de la ora 21.00, ora Romaniei, Club Volei Municipal Tomis Constanta joaca la Doetinchem mansa retur din cadrul dublei pentru accederea in optimile Cupei Challenge. Succesul in numar minim de seturi din meciul de la Constanta a facut din echipa de pe litoral principala favorita la calificarea in faza urmatoare a competitiei. Astfel, pentru a se califica in optimi, baietii antrenati de Stelio De Rocco au nevoie sa castige un singur set pentru a merge mai departe. Chiar si in cazul unei infrangeri la zero, tomitanii au sansa disputarii setului de aur pe care daca il castiga se califica. Constantenii au plecat in Olanda direct din Capitala, acolo unde au jucat ultimul meci din campionat, 3-0 impotriva Rapidului. Lideri incontestabili in competitia interna, unde au castigat tot ce se putea castiga, echipierii gruparii de la malul marii isi doresc sa se afirme si pe plan continental.

 

Din pacate, CVM nu a putut confirma in Cupa CEV, a doua competitie valorica, de unde a fost eliminata inca de la prima aparitie. "Retrogradarea" in Cupa Challenge nu a fost primita ca o drama de constanteni. Nivelul valoric dintre CEV si Challenge este cat se poate de apropiat, iar echipele participante nu sunt mult inferioare celor ce evolueaza in competitia din care Tomis a fost eliminata. Echipa de pe litoral a avut noroc la tragerea la sorti si a fost repartizata pe un culoar destul de favorabil. CVM a evitat echipe din Italia sau Turcia, formatii cu pretentii mari la trofeu. Norocul s-a transformat in optimism, iar acum tomitanii isi doresc calificarea in final-four-ul competitiei si se gandesc chiar la castigarea competitiei.

» Vor un nou succes
Chiar daca nu le este necesar decat un set pentru a se califica, tomitanii vor sa se califice mai departe in stil de mare echipa si sa obtina o noua victorie. Antrenorul Stelio De Rocco a declarat: "Tomis intra mereu pe teren cu gandul la victorie. Vrem sa castigam si in Olanda si sa aratam ca avem capacitatea de a avansa cat mai mult in aceasta competitie". Pentru jocul de la Doetinchem canadianul are la dispozitie tot lotul, nici un jucator fiind indisponibil.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă