24.6 C
București
duminică, 22 septembrie 2024
AcasăSpecialRomania, locul 5 – obiectiv indeplinit la CE de handbal

Romania, locul 5 – obiectiv indeplinit la CE de handbal

Nationala feminina de handbal a Romaniei a invins formatia Croatiei cu 36-33 la Campionatul European din Macedonia si s-a clasat pe locul 5, realizandu-si astfel obiectivul fixat de conducerea federatiei inainte de startul competitiei.

Partida a inceput echilibrat, niciuna dintre echipe nereusind sa se desprinda. Abia la finalul primelor zece minute, Romania avea un avantaj "subtire" de doua goluri (6-4). Echipa antrenata de Radu Voina a reusit la un moment dat sa se distanteze la patru goluri, dar adversarele au revenit, iar la pauza romancele au intrat cu doua puncte avans (17-15). La reluare, Romania s-a desprins la patru goluri, 20-16 (‘34), insa croatele au egalat, 20-20 (‘42), profitand de mai multe atacuri ratate ale echipei noastre. Au urmat minute de infarct, iar la finalul timpului regulamentar de joc tabela arata egalitate (29-29).

Intalnirea a continuat cu doua reprize de prelungiri, prima terminandu-se cu bine pentru formatia noastra (34-32). Desi extenuate, elevele lui Radu Voina au reusit sa se mentina in avantaj si au transat intalnirea in favoarea lor (36-33). Cu regretul ca elevele sale nu au ajuns in semifinale, Radu Voina s-a declarat multumit de locul 5, "muncit si meritat", pe care nationala de handbal a incheiat aceasta editie a CE. "Pentru Romania trebuie sa fie un nou inceput. Este foarte bine ca am obtinut acest loc. Eu nu am avut obiectiv sau nu am acceptat sa am obiectiv, spunand mereu ca formatia Romaniei trebuie sa isi ocupe locul pe care il merita. Probabil ca acest loc 5 este locul Romaniei si nu este cazul sa incepem sa visam ce se intampla daca. Acesta este sportul, trebuie sa acceptam si bune, si rele. In orice caz, pot spune ca acest loc 5 a fost muncit si ca este meritat", a precizat tehnicianul roman.

 La randul sau, Carmen Amariei, una dintre veteranele reprezentativei, cea mai buna jucatoare a Romaniei in partida cu Croatia (autoarea a sapte goluri), a spus ca regreta necalificarea in semifinale, dar ca se bucura ca echipa Romaniei este pe maini bune si are viitorul asigurat. "Ma bucur ca am incheiat Campionatul European in obiectiv, dar regretele sunt mari pentru ca am ratat calificarea in semifinale. Meciul pierdut cu Spania ne-a costat enorm, dar nu mai avem ce face acum. Greselile in viata se platesc. Cred ca viitorul handbalului romanesc este pe maini bune si, personal, ma bucur ca am putut ajuta echipa nationala la acest turneu final", a afirmat Carmen Amariei.

In alta ordine de idei, reprezentativa feminina de handbal a Romaniei va juca barajul de calificare la Campionatul Mondial din 2009 impotriva selectionatei similare a Belarusului. In urma tragerii la sorti ce a avut loc ieri la Skopje (Macedonia), s-a decis ca "tricolorele" vor juca primul meci in deplasare (6-7 iunie 2009), partida-retur fiind programata peste o saptamana in Romania.

Cele mai citite

Premierul Barnier, arhitectul unui nou capitol politic pentru Franța

Michel Barnier a dezvăluit echipa de guvernare, după luni de negocieri și tergiversări Președintele Macron l-a numit premier pe Michel Barnier, fostul negociator al Uniunii...

Asfaltul se odihnește. Planeta ia o pauză de la viteză

22 septembrie a fost decretată Ziua mondială fără mașini Mesajul e clar și fără echivoc, descurajarea utilizării automobilului personal sau de serviciu, în favoarea deplasării...

3 avantaje ale ghiozdanelor Herlitz pentru copilul tău 

Descoperă trei motive care plasează ghiozdanele Herlitz în topul alegerilor părinților atunci când vine vorba de confortul și sănătatea copiilor lor! Află de ce astfel...
Ultima oră
Pe aceeași temă