18.1 C
București
sâmbătă, 5 octombrie 2024
AcasăSpecialPiccinini&Co, mai tari decat Metalul din Galati

Piccinini&Co, mai tari decat Metalul din Galati

» Volley Bergamo a reusit sa smulga in extremis victoria in meciul cu CSU Metal Galati, in a treia etapa a grupelor Ligii Campionilor.

» Vedeta gruparii italiene, Francesca Piccinini, a atras toate privirile, evolutia ei fiind remarcabila.

Misiune infernala pentru CSU Metal Galati, care a jucat in compania cvintuplei campioane a Europei, Volley Bergamo. Italiencele au venit in Romania cu gandul de a obtine o victorie lejera, insa nu a fost asa. Frumoasa Francesca Piccinini, o vedeta mondiala, a pasit pe parchetul salii "Rapid" sus privirile uimite ale spectatorilor. Desi i-a fost extrem de greu, aceasta Ronaldinho a voleiului feminin (daca se
poate spune asa), si-a adus contributia la o victorie importanta pentru italience, un succes insa obtinut nu fara emotii. Partida a fost una demna de un scenariu hooliwoodian, insa cu final trist pentru romance. Dupa un prim set dominat autoritar de oaspete, fetele antrenate de Zoran Terzic si-au intrat in rol si au pus la respect echipa ce a castigat de cinci ori trofeul suprem in ultimii zece ani. Partialul al doilea a fost o joaca de copii pentru moldovence. Ivana Djerisilo a facut ce a vrut cu italiencele, atacurile sale destabilizand total defensiva adversa. Setul doi s-a inchis la 25-14 pentru gazde, o diferenta de neimaginat inainte de disputarea jocului. Evolutia perfecta a galatencelor a continuat si in partialul cu numarul trei. Oaspetele nu au reusit sa contracareze jocul ofensiv al galatencelor si nu au obtinut decat 15 puncte. 2-1 la seturi pentru Metal Galati, iar miracolul nu mai parea atat de im-posibil. Din urmatorul set insa situatia a basculat complet. Parca speriate de o eventuala victorie istorica, fetele lui Terzic au luat piciorul de pe accelerator si au permis oaspetelor sa preia controlul partidei. Atat i-a trebuit Francescai, care a simtit imediat momentul de slabiciune al gazdelor si a fortat atat cat a trebuit pentru a obtine victoria. Italiencele au dus partida in tie-break dupa 25-18 in setul patru. Ultimul act a apartinut tot italiencelor, care s-au impus cu 15-10 in decisiv si au detronat echipa de la Dunare de pe primul loc al grupei. Evolutia de miercuri da insa tot dreptul galatencelor sa se gandeasca la revansa, o revansa ce ar trebui sa vina pe 16 decembrie, atunci cand este programat returul.

» Micle a jucat perfect
Fara coordonatoarea titulara, Frauke Dirickx, Zoran Terzic a apelat la o solutie de avarie. A transferat urgent pe Liubka Debarlieva, pe care a trimis-o in teren inca din start, desi relatiile de joc erau precare. Evolutia ei nu l-a multumit pe tehnicianul sarb, care a ales sa o trimita in teren si pe Sabina Miclea. La numai 18 ani, internationala de junioare a surprins printr-un joc elaborat si o maturitate iesita din comun. La o varsta atat de frageda, Sabina a facut fata cu succes unui joc de Liga Campionilor, fapt ce o recomanda ca o mare speranta a voleiului romanesc.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă