„Cu majoritate, admite în parte acţiunea disciplinară formulată de Inspecţia Judiciară împotriva Cristinei Coarnă, judecător în cadrul Judecătoriei Brăila. În baza art. 100 lit. d) din Legea nr. 303/2004 privind statutul judecătorilor şi procurorilor, republicată, cu modificările şi completările ulterioare, aplică Cristinei Coarnă (…) sancţiunea disciplinară constând în ‘suspendarea din funcţie pe o perioadă de 6 luni’ pentru săvârşirea abaterilor disciplinare prevăzute de art. 99 lit. s) şi art. 99 lit. t) teza a II-a din acelaşi act normativ. (…) Cu drept de recurs în termen de 15 zile de la comunicare la Completul de 5 judecători al Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie”, se arată în minuta deciziei Secţiei pentru judecători în materie disciplinară a CSM.
În luna februarie, Secţia pentru judecători decidea ca aceasta să fie suspendată din funcţie pe perioada cercetării disciplinare.
Judecătoarea Cristina Coarnă a decis, în decembrie 2020, să îl lase în arest la domiciliu pe un bărbat acuzat că a sechestrat şi violat timp de opt luni o minoră în vârstă de 13 ani. În motivarea care a stat la baza deciziei sale, judecătoare a scris că „faptele inculpatului, deşi reprobabile, nu sunt de o aşa gravitate încât să fi generat o rumoare socială de amploare, o reacţie a societăţii din care să rezulte că oamenii consideră faptele sale ca punându-le în pericol viaţa, existenţa în vreun fel. Nu au existat ieşiri în stradă, proteste în presă”.
Bărbatul acuzat de viol nu a apucat să părăsească arestul IPJ Brăila, deoarece, pe 15 februarie, Tribunalul Brăila a admis contestaţia Parchetului de pe lângă Judecătoria Brăila şi a menţinut măsura arestului preventiv în acest caz.