26.5 C
București
duminică, 22 septembrie 2024
AcasăSpecialAlegeri cu final neasteptat la COSR

Alegeri cu final neasteptat la COSR

» Noii-vechi conducatori au un mandat de patru ani.
» Elisabeta Lipa a ramas in afara Comitetului Executiv.

Nici o surpriza nu avea cum sa perturbe alegerile pentru functia de presedinte, respectiv pentru cei trei vicepresedinti ai forului olimpic roman, caci fostii ocupanti ai posturilor s-au aflat si acum, fara contracandidati, in cursa. Numai ca marea surpriza a venit atunci cand s-au ocupat locurile in Comitetul Executiv, acolo unde Georgeta Andrunache i-a suflat "la mustata" pozitia Elisabetei Lipa, cea mai buna canotoare a tuturor timpurilor iesind astfel din structura de conducere a COSR.

De ce au lipsit Belu si Bitang?
Octavian Morariu a fost reales presedinte al Comitetului Olimpic Sportiv Roman (COSR) la Adunarea Generala a forului, care a avut loc joi la Complexul Izvorani, fiind singurul candidat pentru aceasta functie. Morariu a acumulat 176 de voturi si este ales pentru al doilea mandat consecutiv in functia de presedinte COSR, dupa alegerile din 15 noiembrie 2004.
Pentru postul de vicepresedinte al COSR au fost trei locuri, pentru care au candidat trei personalitati: Nicu Vlad, 171 de voturi, Ana Pascu, 169 de voturi, si Marcel Popescu, 165 de voturi.
In Comitetul Executiv al COSR pentru sporturile de vara au fost disponibile cinci locuri, pentru care au fost cinci candidati: Adrian Stoica (Gimnastica) – 173 de voturi, Gabriela Szabo (Atletism) – 171 de voturi, Cristian Gatu (Handbal) – 171 de voturi, Ioan Dospinescu (Canotaj) – 164 de voturi si Liviu Luca (Judo) – 152 de voturi.

In Comitetul Executiv exista si patru locuri pentru Personalitati Sportive, pentru care au candidat sapte oameni. Cele patru pozitii au fost ocupate de Ivan Patzaichin – 166 de voturi, Elena Francu – 136 de voturi, George Boroi – 122 de voturi, si Georgeta Andrunache – 90 de voturi. Marea invinsa a fost Elisabeta Lipa, care nu a reusit sa intre in Comitetul Executiv pentru doua voturi, ea avand 88. Au mai ratat Pierre de Hillerin, care a avut 48 de voturi, si Cristinel Romanescu, 33 de voturi.
Pentru Sporturile de Iarna au fost alocate doua locuri, ocupate de Adrian Gaspar (Schi Biatlon) – 167 de voturi – si de Adrian Mladin (Bob si Sanie) – 113 voturi. Singurul care a mai candidat pentru aceasta pozitie a fost Robert Raduly (Hochei), care a strans 67 de voturi.

Pentru Sporturile Neolimpice a fost alocat un loc, ocupat de Constantin Alexandrescu (Orientare) – 121 de voturi. Celalalt candidat a fost Jorj Unciuleanu (Culturism si Fitness), care a adunat 49 de voturi. La Sporturi cu Handicap a fost alocat un singur loc, ocupat de Paul Ciobanelu – 108 voturi. Celalalt candidat a fost Bogdana Bad, cu 68 de voturi.
La Adunarea Generala a COSR au fost prezente 90 de persoane, iar ponderea voturilor fiecarui participant a fost in functie de importanta federatiei pe care o reprezinta.
Presedintele ANS, Octavian Belu, si consilierul prezidential Mariana Bitang au fost invitati la Adunarea COSR, dar acestia nu au venit.

Cele mai citite

Asfaltul se odihnește. Planeta ia o pauză de la viteză

22 septembrie a fost decretată Ziua mondială fără mașini Mesajul e clar și fără echivoc, descurajarea utilizării automobilului personal sau de serviciu, în favoarea deplasării...

Toamna astronomică deschide porțile spre ora de iarnă

România trece la ora oficială ”de iarnă”, în noaptea de sâmbătă, 26 octombrie, când ora 4.00 devine ora 3.00 Soarele se va afla pe ecuatorul...

Fragmente osoase descoperite pe un drum forestier din județul Olt

O serie de fragmente osoase, aparent de origine umană, a fost descoperit pe un drum forestier din județul Olt, în apropierea pârâului Dârjov, sâmbătă...
Ultima oră
Pe aceeași temă