14.3 C
București
marți, 30 aprilie 2024
AcasăInternaționalFamilia lui George Floyd primită la Casa Albă. Ce controversă a stârnit...

Familia lui George Floyd primită la Casa Albă. Ce controversă a stârnit acest gest al lui Joe Biden

 Un proiect de lege cere înregistrarea poliţiştilor agresivi într-o bază de date naţională.

Marţi, la un an de la moartea lui George Floyd, familia lui va fi primită la Casa Albă de către preşedintele Joe Biden.

Momentul a fost deja marcat în Minneapolis printr-un miting la care au participat sute de oameni. Printre ei, rudele altor persoane de culoare ucise în cursul arestărilor sau confruntărilor cu poliţia.

„A fost un an lung, unul dureros. A fost frustrant pentru mine şi familia mea ca vieţile să ni se schimbe într-o clipită”, a spus Bridgett Floyd, sora victimei.

Moartea lui George Floyd a declanşat cele mai mari proteste din SUA din ultimii 30 de ani şi ar putea duce la o reformă majoră în departamentele de poliţie. Un proiect de lege denumit după Floyd cere ca strangularea să fie interzisă în timpul arestărilor, iar poliţiştii agresivi să fie trecuţi într-un registru national.

Pe Twitter, Lauren Boebert, membră a Congresului American, i-a amintit lui Biden că nu a chemat la casa Albă familia lui David Dorn, un ofiţer de poliţie de culoare ucis în timp ce încerca să oprească jaful unui magazine de amanet.

Cătălin Șerban
Cătălin Șerban
Cătălin Șerban scrie în presă din anul 2019, iar din februarie 2021 la România Liberă. A fost director de comunicare al Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și președinte al acestei organizații. A primit din partea Casei Regale a României, în anul 2015, Medalia „Regele Mihai pentru Loialitate" pentru organizarea excelentă a Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și pentru devotamentul cu care a promovat ideile și cauza monarhică.
Cele mai citite

Burkina Faso: Autoritățile interzic mai multe agenții de presă străine

Autorităţile din Burkina Faso au suspendat mai multe instituţii de presă străine deoarece au prezentat subiectul prin care armata, aflată la putere, a fost...

Inițiativa pentru Democrație lansează un nou site de informații pentru Alegători și anunță Granturi pentru a crește puterea Votanților din Europa

Bruxelles — Inițiativa pentru Democrație (A4D), o organizație nonpartizană de frunte dedicată susținerii și protejării valorilor democratice la nivel global, este mândră să anunțe...
Ultima oră
Pe aceeași temă