17.8 C
București
duminică, 6 octombrie 2024
AcasăSpecialDoar 10 cladiri foarte vechi au fost consolidate

Doar 10 cladiri foarte vechi au fost consolidate

» Peste 700 de imobile din  Capitala sunt incluse intr-o clasa de risc seismic.

» Edilii din sectorul 4 ii indeamna pe cetateni sa faca expertize la cladirile mai vechi
de 28 de ani.

In Bucuresti exista 726 de cladiri care au fost incadrate intr-o clasa de risc seismic, iar consolidarile se fac cu viteza melcului. Cele mai periculoase sunt 126 de imobile care au fost incadrate in clasa I de risc seismic si au mai multe etaje, ceea ce inseamna ca au un numar mare de locuitori. Lucrarile de consolidare au tot batut pasul pe loc, pana acum fiind finalizate doar 10 cladiri din cele considerate pericol public.

Edilii de la sectorul 4 au inventariat cladirile cu grad ridicat de risc seismic si au gasit 42 de imobile care risca sa se prabuseasca, dintre care 18 au bulina rosie.
Cea mai veche cladire din sectorul 4 se afla pe strada Ienachita Vacarescu si a fost construita in 1850, fiind incadrata in prezent in clasa intai de risc seismic. Urmeaza, in topul cladirilor care stau sa cada, cele construite pe strazile: Calea Rahovei nr. 63,  Bd. Regina Maria nr. 33-35, Episcopul Chesarie nr. 18, soseaua Giurgiului nr. 38, Splaiul Unirii nr. 98-100, 11 Iunie nr. 18, Calea fierban Voda nr. 31, Bd. Dimitrie Cantemir nr. 13 A si Baladei nr. 3.

Edilii le-au cerut cetatenilor care locuiesc in cladiri construite inainte de 1978 sa le efectueze expertiza pentru a se asigura daca prezinta vreun pericol in caz de seism.
"Am demarat aceasta campanie de monitorizare si constientizare, pentru ca, pe langa alte informatii, cetatenii sa poata afla si ca, daca nu se vor conforma, sunt direct raspunzatori in cazul producerii unor accidente sau pagube materiale", a declarat Cristian Popescu-Piedone, primarul sectorului 4.

Cele mai citite

Protest cu mii de oameni la Budapesta în fața sediului televiziunii de stat

Mii de cetățeni unguri au protestat în fața sediului televiziunii publice din Budapesta, cerând un serviciu de presă independent. Protestul a fost organizat de...

Amenzile pentru lipsa rovinietei nu vor mai fi aplicate imediat

Șoferii vor avea la dispoziție 24 de ore pentru a achita taxa, fără a mai fi penalizați automat Sistemul va fi similar cu cel care...

Germania, Franța și alte state UE fac eforturi pentru a accelera întoarcerea migranților în țările lor

Șaptesprezece țări europene au cerut Comisiei Europene să înăsprească regulile UE privind returnarea migranților ilegali în țările lor de origine Scrisoarea către Comisia Europeană a...
Ultima oră
Pe aceeași temă