21.8 C
București
sâmbătă, 21 septembrie 2024
AcasăSpecialAmbulatoriu bihorean in mizerie

Ambulatoriu bihorean in mizerie

– Problemele se tin lant la Spitalul Judetean Bihor.

Aparatura uzata, cearsafuri insuficiente, o singura patura de acoperit pe toata Sectia de Electroterapie, saltele coapte sau macerate. Acestea problemele cu care se confrunta pacientii si personalul medical de la cabinetele de fizioterapie si recuperare medicala de la ambulatoriul de specialitate al Spitalului Judetean din Oradea. Pacientii care urmeaza tratamente de fizioterapie la acest ambulatoriu se plang de proastele conditii de tratament.
Medicii si asistentii medicali spun ca problemele cu care se confrunta tin de dotare si de conditiile de tratament. "Sectiile se confrunta cu carente incepand de la consumabile si terminand cu aparatele de tratament. Aceleasi probleme le intalnim in toata unitatea, nu numai la noi. Am sesizat conducerii dificultatile intampinate, dar nimeni nu a reactionat in acest sens", a spus un medic, care a dorit sa-si pastreze anonimatul.

Acelasi medic a povestit ca incearca sa se gospodareasca singuri, ca personalul medical incearca sa faca rost de cearsafuri de pe unde pot. "O parte din cearsafuri au fost donate de Asociatia Caritas, o alta parte ne-au fost donate de pacientii cu care cadrele medicale sunt in relatii apropiate si care au vazut in ce conditii lucram, si ni le-au donat", ne-a mai destainuit cadrul medical.
La cabinetul de kinetoterapie pacientii nu beneficiaza de dusuri sau vestiare unde sa se schimbe. Nici personalul medical nu beneficiaza de vestiare. Un pacient s-a plans ca a mers sa se trateze de pinten calcanean la piciorul drept si s-a trezit cu o arsura din cauza aparatului. Altii pacienti s-au plans de lipsa caldurii sau a cearseafurilor.

Managerul Spitalului Judetean, Emil Popoviciu Mut, a declarat ca "aparatura din ambulatoriu nu a fost schimbata de aproape 15 ani, dar aceasta nu poate fi schimbata intr-un an de zile. Trebuie sa achizitionam aparatura in functie de prioritati si in functie de fondurile de care dispunem. Trebuie sa alegem: aparatura necesara salvarii vietii oamenilor, sau cea necesara pentru electroterapie? Spitalul are foarte multe prioritati in ceea ce priveste achizitiile. Incercam sa ne organizam in functie de fondurile de care dispunem". Cat despre problema cearsafurilor, sal-telelor sau paturilor, managerul a spus ca nu a primit nicio sesizare in acest sens si ca va discuta cu personalul medical.
De parca problemele nu ar fi suficiente, medicii s-au mai plans ca "CAS Bihor ne-a anuntat ca fondurile au fost epuizate pentru doua luni. Astfel ca pacinetii vor plati pentru fizioterapie sau pentru parafina".

Cele mai citite

România obține 1,5 miliarde de euro din Fondul european de Coeziune pentru refacerea zonelor devastate de inundații

Răspunsul de urgență al Comisiei Europene vine cu alocarea a 10 miliarde de euro, jumătate din sumă fiind pentru Polonia Preşedinta Comisiei Europene, Ursula von...

Economia mondială arată ca în anii 1920, declară șefa Băncii Centrale Europene

Christine Lagarde spune că există paralele între cele două perioade, dar azi avem instrumente să gestionăm schimbările structurale Economia globală se confruntă cu fisuri comparabile...
Ultima oră
Pe aceeași temă