15.6 C
București
luni, 30 septembrie 2024
AcasăSpecialHotii de fier, goniti cu focuri de arma

Hotii de fier, goniti cu focuri de arma

– Saracii din Huendoara iau cu asalt fostele combinate siderurgice.

Din cauza numarului mare a hotilor de fier vechi care actioneaza pe platforma fostului combinat siderurgic de la Hunedoara, agentii de paza sunt nevoiti sa foloseasca, tot mai des, armamentul din dotare. Politistii spun ca, desi cazurile in care hotii sunt pusi pe fuga cu focuri de mare sunt tot mai multe, pana acum nu au fost folosiri abuzive ale armamentului din dotare.
Fostul combinat siderurgic de la Hunedoara este luat cu asalt aproape zilnic de hotii de fier vechi, care nu se mai sperie de agentii de paza decat in momentul in care acestia folosesc armamentul din dotare. Bande bine organizate sar gardul care imprejmuieste platforma industriala, in cautare de materiale feroase pe care sa le valorifice la centrele de profil de care municipiul Hunedoara nu duce lipsa.

 

Potrivit datelor centralizate de Prefectura Hunedoara, care autorizeaza aceasta activitate, in judetul Hunedoara functioneaza nu mai putin de 80 de firme de recuperare a materialelor feroase sau neferoase, marea majoritate dezvoltate in zonele miniere sau in orasele siderurgice. Numprul mare al acestor puncte de colectare a fierului vechi incurajeaza activitatea persoanelor care traiesc de pe urma vanzarii deseurilor de materiale feroase si, din acest motiv, la Arcelor Mittal Hunedoara, care a preluat o parte a combinatului, a fost nevoie de instituirea pazei armate, asigurata de reprezentantii firmei Protector International Petrosani, din cauza grupurilor mari de persoane care patrund fraudulos pe platforma industriala. Acum o saptamana, in jurul orei 23.30 23:20, Politia Municipiului Hunedoara a fost sesizata telefonic de catre dispecerul de serviciu al unei societati de paza despre faptul ca un agent de paza aflat in timpul serviciului a folosit armamentul din dotare.

"Echipa operativa deplasata la fata locului a stabilit ca, agentul de paza a surprins in Zona sarjare doua persoane care au refuzat sa se supuna somatiilor, tragand in plan vertical cu pistolul marca "Walter" un cartus neletal", a declarat purtatorul de cuvant al IPJ Hunedoara, Bogdan Nitu.
Aceste evenimente au intrat aproape in cotidian, dar, desi agentii de la Protector folosesc des armamentul din dotare pentru a-i pune pe hoti pe fuga, reprezentantii IPJ Hunedoara spun ca, pana acum, nu s-a constat vreo abatere de la normativele legale. "Sfera noastra de actiune se opreste la poarta unitatii, iar de acolo actioneaza agentii de paza, conform statutului lor si al legilor in vigoare. De fiecare data cand folosesc armamentul din dotare, noi efectuam cercetari pentru a stabili conditiile in care s-a tras, dar pana acum nu au fost cazuri de folosire abuziva a armamentului", a mai spus Nitu.

Cele mai citite

Piața apei publice crește: Din ce în ce mai mulți români conectați la sistemele de alimentare

Valul urbanizării aduce apă potabilă prin rețele publice pentru 77% dintre gospodăriile din România Institutul Național de Statistică anunță că populaţia conectată la sistemul public...

Cinci ore de atacuri cu drone auspra Kievului. Au fost auzite mai multe explozii

Rusia a lansat mai multe valuri de drone asupra Kievului într-un atac care a durat peste cinci ore, potrivit armatei ucrainene. Acesta este al...

Revoluția subterană a lui Nicușor Dan „îngroapă” 45 de km de conducte noi

Primarul Capitalei a reamintit că anul trecut au fost reabilitate țevi pe o lungime de 50 de km Într-o postare pe Facebook, primarul Nicușor...
Ultima oră
Pe aceeași temă