8.8 C
București
miercuri, 23 octombrie 2024
AcasăSpecialBursa incepe sa creasca

Bursa incepe sa creasca

Sedinta de ieri de la Bursa de Valori Bucuresti a readus culoarea verde in dreptul indicilor care urmaresc evolutia titlurilor listate. Preturile au avut miscari ascendente pe parcursul sedintei, majoritatea emitentilor afisand la inchidere culoarea verde sau preturi foarte apropiate de valorile de referinta anterioare. S-a observat o ameliorare si in privinta lichiditatii pietei, in special pe segmentul BVB. In total s-au tranzactionat aproximativ 6,8 milioane euro, cu acelasi rulaj sub 0,5 milioane pe piata Rasdaq.

In prima parte a zilei lichiditatea a fost destul de redusa, insa sedinta a fost animata de schimburile care au avut ca subiect titlurile BRD Group Société Générale si care au reprezentat peste 80% din valoarea totala a tranzactiilor din primele ore. Spre finalul zilei, ceilalti emitenti au recuperat si au mai redus acest procent, insa chiar si asa, la inchidere jumatate din valoarea tranzactiilor se datora BRD. Dupa ultimul schimb, pretul unei actiuni BRD era de 16,90 lei/actiune, cu aproape 3,7% mai mare decat in sedinta anterioara, semn ca in sedinta de ieri cumparatorii au dominat, cel putin in cazul acestui emitent.
O crestere importanta a inregistrat ieri si Erste Bank. Pretul actiunilor EBS a avut o evolutie ascendenta pe parcursul sedintei, de la minimul din deschidere, de 139,90, pana la maximul de 145,50 lei, in apropierea caruia a ramas pana la inchidere. Procentual, aceste titluri au punctat o scumpire de 4,8% intr-o singura zi. Volumul insa ramane si de aceasta data sub 10.000 actiuni, cu o intensificare vizibila a tranzactiilor in jurul orei 15.

In sectorul financiar,  evolutia a fost mixta. SIF5 Oltenia lipseste din ringul bursier pentru desfasurarea Adunarii Generale a Actionarilor, SIF4 Muntenia a inchis in stationare, iar SIF3 Transilvania a inregistrat o scadere de 1,2%, pe fondul unui volum de tranzactionare de 2 milioane actiuni, cel mai bun din sector. SIF1 Banat-Crisana si SIF2 Moldova s-au scumpit ieri cu 1,3%, respectiv 2,6%.
Dupa operatiunea de fixing, culoarea verde domina piata, cu aprecieri mai ample pentru actiunile din cosul indicelui ROTX (±2,3%), listat si pe Bursa de la Viena. BET-FI si BET-NG au punctat aprecieri de pana la 0,5%, iar BET-XT, BET-C si BET au avut cresteri cuprinse intre 1,20 si 1,40 procente.

Cele mai citite

Ciolacu roșu ca racul – Academia Catavencu

Mai nou, jurnaliștii au început să-și coboare privirea spre lucruri mai pământene, mai bine spus, mai cele care au contact direct cu pământul....

Coaliția ajunsă la menopauză – Academia Catavencu

Cum era de așteptat, liberalii s-au frecat, s-au scălâmbăiat, s-au dat de ceasul morții, s-au indignat, s-au ascuns pe după batistuțe și, în...

Ciolacu roșu ca racul – Academia Catavencu

Mai nou, jurnaliștii au început să-și coboare privirea spre lucruri mai pământene, mai bine spus, mai cele care au contact direct cu pământul....
Ultima oră
Pe aceeași temă