24.3 C
București
marți, 17 septembrie 2024
AcasăSpecialBasescu, la Ziua Marinei

Basescu, la Ziua Marinei

Presedintele Traian Basescu participa, la Constanta, la manifestarile dedicate Zilei Marinei Romane.

Zeci de mii de persoane si numerosi demnitari sunt asteptati sa participe la manifestarile prilejuite de Ziua Marinei, care se desfasoara pe faleza din fata Comandamentului Flotei, din municipiul Constanta.

La acest eveniment, invitatia Statului Major al Fortelor Navale a fost onorata de presedintele Traian Basescu, ministrul Apararii, Teodor Melescanu, ministrul Internelor si Reformei Administrative, Cristian David, dar si de oficialitati locale, veterani de razboi si cadre militare.

Programul a inceput la ora 9.50, atunci cand persoanele oficiale au fost intampinate cu garda de onoare si muzica militara. S-au arborat pavilionul si marele pavoaz la bordul navelor din dispozitiv, s-a intonat imnul de stat si s-au tras 21 de salve de tun.

Dupa cuvantul sefului Statului Major al Fortelor Navale si al presedintelui Traian Basescu, deschiderea oficiala a festivitatilor prilejuite de Ziua Marinei a fost declarata. O slujba religioasa va fi oficiata de catre Arhiepiscopul Tomisului, Inalt Prea Sfintitul Teodosie.

Cei prezenti pe faleza din dreptul Comandamentului Flotei vor putea urmari apoi exercitii ale scafandrilor militari, un spectacol oferit de elicoperele Fortelor Navale si o demonstratie de acrobatie aeriana a membrilor Aeroclubului Roman.

Manifestarile se vor incheia cu sosirea zeului Neptun si cu jocurile marinaresti din Portul Tomis.

Spectacolul prilejuit de Ziua Marinei va continua si dupa caderea noptii, atunci cand este programat un spectacol de artificii pe plaja Modern si un concert al formatiei Rafaga.

Seful statului a fost la Constanta de Ziua Marinei si in 2006 si in 2007. In 2005, de 15 august, Traian Basescu s-a aflat la Manastirea Putna, care poarta hramul Adormirea Maicii Domnului. De altfel, seful statului era asteptat si in acest an la Putna.

Traian Basescu a propus ca ziua de 15 august, "Adormirea Maicii Domnului" la ortodocsi si "Inaltarea Maicii Domnului" la catolici si cand se sarbatoreste si Ziua Marinei, sa fie declarata sarbatoare legala, insa aceasta propunere a fost respinsa de parlamentari.

Cele mai citite

Debitul Dunării se va dubla în zilele următoare

Dunărea a ieșit din matcă la Viena și sunt în pericol locuințe și din Budapesta Institutul Național de Hidrologie și Gospodărire a Apelor a transmis...

Numărul ultrabogaților a crescut semnificativ în ultimul deceniu, China și SUA conduc clasamentul

Clubul centimilionarilor, persoane cu o avere investibilă de cel puțin 100 de milioane de dolari, s-a extins considerabil în ultimii 10 ani, potrivit unui...

Român prins în Italia cu o cantitate record de cocaină

O încărcătură de cocaină destinată aprovizionării principalelor centre de distribuție din Roma a fost interceptată de Garda Financiară a Comandamentului Provincial Roma la bariera...
Ultima oră
Pe aceeași temă