Pentru a treia sedinta consecutiv, bursa a consemnat scaderi ample la nivelul tuturor indicilor si al majoritatii actiunilor mai importante. Valoarea totala a tranzactiilor a fost de 6,7 milioane euro, din care 6,3 milioane euro pe segmentul principal de piata. Am avut comunicate privind rezultatele financiare pentru multe dintre companiile aflate de obicei in atentia investitorilor. Transilvania Constructii (COTR) a obtinut in primele sase luni din 2008 un profit net de 3,52 milioane lei, in scadere cu peste 50% fata de nivelul realizat in aceeasi perioada a anului precedent. Omul de afaceri Constantin Fratila, actionar semnificativ al COMCM Constanta, a anuntat ca detine in mod concertat 10,92 milioane actiuni SIF Transilvania (SIF3), ceea ce reprezinta 1% din capitalul social al societatii de investitii.
Intr-un comunicat oficial transmis Bursei de Valori Bucuresti, Grupul Teraplast anunta obtinerea in prima jumatate a anului a unui profit net de 10,65 milioane lei. Rezultatul este mai mare cu 23% fata de perioada similara a anului trecut. Sinteza Oradea (STZ) a realizat in primele sase luni ale anului un profit net de numai 33.472 lei, de peste 15 ori mai mic decat cel inregistrat in semestrul I 2007, pe fondul diminuarii veniturilor cu 42%. santierul Naval Orsova (SNO) a surprins placut investitorii afisand un profit net de 4,88 milioane lei pe semestrul I 2008, in crestere cu 75% fata de cel din perioada similara din 2007. Veniturile companiei au crescut cu 37%, iar la cheltuieli s-au realizat economii substantiale. Una dintre companiile care se afla cel mai mult in atentia investitorilor, Transelectrica Bucuresti, a anuntat un profit semestrial de circa doua ori mai bun decat ceea ce se realizase in aceeasi perioada a anului anterior. Totusi, profitul aferent trimestrului al II-lea a fost mai redus decat cel din primul trimestru.
Pe plan extern, datele macroeconomice venite din Europa au aratat o crestere a inflatiei si o scadere a produsului intern brut al zonei euro. In Statele Unite ale Americii inflatia anuntata pentru luna iulie a fost dubla fata de asteptari (0,8% fata de 0,4%), ceea ce a determinat initial o scadere a indicilor bursieri. Pe fondul climatului intern si extern descris mai sus, indicii Bursei de Valori Bucuresti au inchis ziua de joi cu scaderi de circa doua procente. Cel mai putin s-a depreciat BET-C (-1,82%), in vreme ce scaderea cea mai ampla a avut-o BET-FI (-2,79%).