17.6 C
București
duminică, 8 septembrie 2024
AcasăSpecialCampion prin abandon

Campion prin abandon

Ieseanul Radu Zarif a castigat titlul national al categoriei 75 kg la Campionatele Nationale de box pentru seniori dupa ce s-a impus in toate cele patru meciuri prin… abandon. Iasiul a cucerit la nationalele de seniori patru medalii.

Pugilistul iesean radu Zarif, legitimat la cluburile CSM Bacau si Gladiatorul Iasi, si-a pastrat centura de campion national al categoriei 75 kg la box amator, fara sa incaseze prea multi pumni. Zarif a castigat toate cele patru meciuri in care a boxat inainte de limita, iar in finala disputata impotriva aradeanului Alexandru Cristofor a stat in ring doar 20 secunde, oponentul sau abandonand din cauza unei accidentari.
"Sunt foarte bucuros pentru ca am reusit sa-mi pastrez centura de campion. Pentru mine a fost o competitie destul de lejera, tinand cont de faptul ca am castigat toate meciurile inainte de limita. Este cel mai facil titlu din cariera mea", a declarat Radu Zarif.

In gala finala au mai urcat doi ieseni, dar ambii au fost invinsi. In finala categoriei 64 kg, olimpicul Ionut Gheorghe (Farul Constanta) l-a invins la puncte pe Traian Lupu de la Gladiatorul Iasi, in timp ce Benone Marcu (CFR Iasi) a cedat, tot la puncte, decizie 18-30, in fata lui Marius Hondaru, de la Metrorex Bucuresti. De notat ca Traian Lupu a fost desemnat de catre arbitrii judecatori cel mai tehnic pugilist al competitiei desfasurate in Sala Polivalenta din Iasi. A patra medalie ieseana a fost obtinuta de Dragos Ciobanu (Gladiatorul Iasi), bronz la categoria grea.

Rezultate
Bilant multumitor
Chiar daca din patru semifinalisti doar unul a cucerit titlul, presedintele AJ Box Iasi, Vasile Catea, s-a declarat multumit de rezultatele iesenilor. "Iasiul se mentine in elita si asta conteaza cel mai mult. Patru medalii reprezinta un bilant multumitor."

Cele mai citite

Maramureș: Un incendiu de vegetație uscată a necesitat trimiterea a două aeronave militare C-27J Spartan

Un incendiu de vegetaţie uscată pornit pe păşunea dintre localităţile maramureșene Lăpuşel, Coltău şi Arieşu de Pădure şi scăpat de sub control s-a extins,...

Film românesc, premiat la Festivalul Internațional de la Veneția

Filmul "Anul nou care n-a fost", regizat, scris și produs de Bogdan Mureșanu, a câștigat două premii la Festivalul Internațional de la Veneția: Premiul...

Elevii români au obținut patru medalii la Olimpiada Internațională de Informatică. România, pe locul II în Europa

Elevii români au obținut patru medalii, inclusiv una de aur, la Olimpiada Internațională de Informatică desfășurată în Egipt, România clasându-se pe locul 8 la...
Ultima oră
Pe aceeași temă