22.8 C
București
vineri, 20 septembrie 2024
AcasăSpecialS-a votat in cabine cu fata la geam

S-a votat in cabine cu fata la geam

In localitatea aradeana Zarand, sistemul de vot a fost deosebit de inventiv. Ca sa nu se mai incurce nimeni cu fotografierea buletinelor de vot, cabina de votare a fost asezata chiar in dreptul geamului, pentru ca de afara sa se poata vedea totul. Potrivit unuia dintre candidatii la sefia Consiliului Judetean, electorii erau adusi cu microbuzul la sectia de votare, votau, aratau pe geam ce au votat si in strada isi primeau banii, sume in jur de 50 de lei, contravaloarea votului acordat. Cel care le dadea banii era un cunoscut localnic din anturajul primarului Florin Mot. Scandalul a fost atat de mare incat celelalte partide si-au trimis candidatii la Consiliul Judetean sa stea la Zarand de "paza". Dupa ce cabina de vot a fost intoarsa, peste 50% din electorii din Zarand si-au adus subit aminte ca nu stiu sa scrie si sa citeasca si au cerut insotitori in cabina de vot. La Lipova, candidatul la functia de primar din partea PNG, Ioan Micle,  care este si fostul sef de post al politiei din oras, a dus alegatorii de etnie roma de acasa la cabinele de vot, iar la iesirea de la urne le-a oferit acestora pachete cu alimente si bauturi alcoolice.

Alegatorii din comunele galatene au inteles atat de bine care este valoarea votului lor incat au acceptat mita electorala doar daca ea era consistenta. Doi sateni din comuna Baleni s-au autodenuntat la politie, pentru a-l infunda pe candidatul PC la functia de primar, Tudorel Cristea, care le-a oferit contra voturilor lor doar 20, respectiv 50 de lei. In comuna Pechea, politistii s-au sesizat din oficiu cu privire la faptul ca mai multi membri ai PC au impartit plicuri cu bani prin comuna si, in urma verificarilor facute, s-a stabilit ca trei localnici au primit suma totala de 70 de lei din partea unui candidat si a unei persoane deocamdata neindentificate. In urma cu cateva zile, liderul PDL Galati, Mircea Toader, anuntase ca circula zvonul potrivit caruia PC Galati intentioneaza sa cumpere voturi, avand alocate pana la 200 de milioane de lei vechi pentru fiecare sectie de votare.

Constantin Simirad, candidatul PSD la presedintia Consiliului Judetean Iasi, a chemat politia ieri dimineata, dupa ce a observat ca membrii PNL imparteau sacose electorale dintr-o ambulanta, in plin centrul orasului.
"In momentul in care ma indreptam spre sediul de campanie am observat in dreptul restaurantului «Select» o ambulanta din care Valerian Salavastru, finul lui Relu Fenechiu si seful de campanie al PNL Iasi, impartea sacose rosii cu un anume continut. Am sunat la 112 si am chemat politia", a povestit Simirad. Salavastru a respins acuzatiile fostului ambasador al Romaniei in Cuba: "Nici vorba de asa ceva! Noi avem pachetele pregatite pentru reprezentantii nostri din sectiile de votare. Ambulanta a chemat-o probabil domnul Simirad pentru dumnealui". Politia a confirmat insa incidentul de duminica dimineata din centrul Iasiului. Ambulanta reclamata apartine Spitalului de Copii "Sf. Maria" din Iasi si a fost luata de sofer fara stirea sefilor unitatii medicale. "soferul de pe ambulanta a luat masina pentru a-si ajuta un prieten. Nu a instiintat pe nimeni din conducerea spitalului. Cand va veni domnul manager la spital se va face o ancheta interna in acest caz", a spus dr. Catalina Ionescu, purtatorul de cuvant al Spitalului de Copii Iasi.

La Petrosani, un barbat a fost surprins in timp ce fotografia cu un aparat foto buletinul de vot stampilat. De impartirea unor cadouri electorale a fost acuzat si social-democratul Nicusor Constantinescu, actual presedinte al Consiliului Judetean Constanta, doritor de inca un mandat.

Cele mai citite

Scădere drastică a înmatriculărilor de mașini electrice în UE și România, pe fondul reducerii subvențiilor

Înmatriculările de mașini electrice noi în Uniunea Europeană și România au înregistrat o scădere semnificativă în august 2024, pe fondul reducerii subvențiilor și a...

Ludovic Orbul sau ratatul de serviciu

Tu te lauzi că Ludovicul înainte ți s-a pus?… Ce-l mâna pe el în luptă, ce-a voit acel exclus? Cam așa ar suna acum versurile...

Pilonul II de pensii: Ce trebuie să știe participanții despre retragerea fondurilor și continuarea investițiilor

Contribuția la Pilonul II de pensii este reglementată prin lege și reprezintă un procent din salariul brut al fiecărui angajat. În prezent, aceasta este...
Ultima oră
Pe aceeași temă