16.4 C
București
vineri, 20 septembrie 2024
AcasăSpecialGPS-ul care recunoaste vocea

GPS-ul care recunoaste vocea

Garmin scoate la inaintare un nou sistem de navigare. Acesta recunoaste vocea utilizatorului, urmandu-i comenzile si calauzindu-l la destinatie.

Recunoasterea vocii stabileste un nou standard pentru utilizarea simpla si intuitiva a unui sistem GPS. Oricine este intr-o zona necunoscuta si are chef de o pizza trebuie doar sa zica: "Gaseste cel mai apropiat restaurant italienesc", iar nüvi va selecta din mai multe optiuni si il va indruma catre primul restaurant gasit. "Acum este posibil ca ambele maini sa manevreze volanul, in timp ce ii dictezi navigatorului nüvi 860 ce sa faca si directia pe care s-o urmeze", a explicat Bogdan Condurateanu, director tehnic al Sheba Distribution, reprezentant Garmin in Romania. "Astfel, ai parte de o calatorie lipsita de stres", a mai spus el.

Pentru aceasta este utilizat un dispozitiv push-to-talk wireless la volan, ce va fi folosit pentru a activa comenzile vocale, nici o alta setare nefiind necesara. Odata activata aceasta functie, utilizatorul poate utiliza fara efort comenzile, pronuntand acele cuvinte ce corespund tastelor afisate pe touchscreen, astfel incat orice sarcina sa poata fi dusa la indeplinire fara ca dispozitivul sa fie atins.
» Dialogul om-masina merge mai departe
Pentru siguranta maxima soferul poate adresa intrebarea: "Unde sunt?", iar dispozitivul va afisa coordonatele latitudinii si longitudinii, cea mai apropiata adresa si intersectie, cele mai apropiate spitale, sectii de politie si benzinarii. Recunoasterea vocala poate fi folosita, de asemenea, pentru a cauta adrese fara ajutorul mainilor.

Cele mai citite

Anchetă Liban: Dispozitivele de comunicații au fost piratate înainte de intrarea în țară

O anchetă preliminară a autorităţilor libaneze arată că pagerele, staţii portabile de emisie-recepţie şi alte dispozitive de transmisie ale Hezbollah care au explodat în...
Ultima oră
Pe aceeași temă