20.4 C
București
miercuri, 18 septembrie 2024
AcasăSpecialStatie de epurare pe bani UE, la Pecica

Statie de epurare pe bani UE, la Pecica

– Instalatia va deservi, potrivit autoritatilor, 15.000 de persoane, din 2011

Statia de epurare a orasului aradean Pecica va fi modernizata in cadrul unui proiect Phare, in valoare de 800.000 de euro, in care partener este Primaria localitatii Nagylak din Ungaria. Proiectul a inceput ieri si este finantat de Uniunea Europeana si de Guvernul Romaniei.
Proiectul se desfasoara pe o perioada de 16 luni, iar scopul acestuia este modernizarea si punerea in functiune a statiei de epurare si de a diminua actualele probleme de mediu cauzate apele reziduale.
"Statia de epurare a orasului Pecica, va deservi, pentru inceput, trei mii de locuitori, va imbunatati calitatea apei si va diminua poluarea. Este unul dintre cele mai mari proiecte de preaderare", a mentionat Iustin Cionca, primarul orasului Pecica.

Edilul a mai spus ca intentioneaza sa atraga in acest proiect si fonduri structurale, pentru ca statia de epurare sa deserveasca, in urmatorii trei ani, 15.000 de locuitori, inclusiv pe cei din localitatile invecinate.
"Obiectivul general este imbunatatirea conditiilor de mediu si protejarea valorilor naturale din zona transfrontaliera din imprejurimile raului Mures, prin imbunatattirea calitatii apei epurate, odata cu finalizarea lucrarilor de modernizare si punerea in functiune a statiei de epurare", a mai mentionat primarul orasului Pecica.
In cadrul proiectului, vor fi organizate doua seminarii, unu la Pecica, iar celalalt la Nagylak, pentru a atrage atentia reprezentantilor celor doua comunitati locale asupra problemelor de mediu existente si de a gasi modalitati de a le diminua prin intermediul unor viitoare proiecte cu impact asupra mediului.

Cele mai citite

Legenda fotbalului italian, Salvatore Schillaci, a murit la 59 de ani

Salvatore „Toto” Schillaci, eroul Italiei de la Campionatul Mondial din 1990, a murit la vârsta de 59 de ani, după o lungă luptă cu...

Seara Palatului Elisabeta dedicată municipiului Ploiești – miercuri, 18 septembrie 2024

Majestatea Sa Margareta Custodele Coroanei va găzdui, la Palatul Elisabeta, miercuri, 18 septembrie 2024, la ora 17, o seară dedicată municipiului Ploiești, Capitala Tineretului...

Eveniment dedicat iubitorilor de șampanie și vinuri, organizat la București

Pe 3 octombrie, la The Villa din București (Str. Negustori 16), va avea loc prima ediție a evenimentului Champagne Bucharest, dedicat pasionaților de șampanie...
Ultima oră
Pe aceeași temă