15.6 C
București
luni, 30 septembrie 2024
AcasăSpecialElena Basescu contra Ion Iliescu

Elena Basescu contra Ion Iliescu

Cred ca vinerea trecuta, la Consiliul National al PSD, am asistat la un eveniment care depaseste revenirea lui Adrian Nastase intr-o structura de conducere a PSD. In fond, cine (mai) e Nastase si ce este Consiliul National al PSD ca sa merite zeci de mii de ore de transmisie in direct la doua televiziuni nationale de stiri? Ce era de asa interes national la o sedinta a unui partid secundar care avea de-a face cu niste structuri obscure de care n-a auzit nimeni si de care nu-i pasa nimanui? Doar daca nu cumva a fost vorba despre altceva, ceva care sa merite cu adevarat atentia natiunii.
Nu exista decat un singur om in Romania care sa fie capabil de o asemenea mobilizare mediatica, si acesta nu este Adrian Nastase, ci Ion Iliescu. Evenimentul cu adevarat remarcabil la care am asistat vineri nu a fost intoarcerea lui Nastase, Mitrea, Cozmanca si cine s-o mai afla prin galeria ororilor pesediste, ci incolonarea intregului partid, inca o data, sub sceptrul lui Iliescu. I-a vrut Iliescu pe Nastase si Mitrea? S-a votat! A zis Iliescu: "Mai vedem cu declansarea anticipatelor"? Partidul s-a executat, desi cu numai cateva minute inainte votasera cu totul altceva, la cererea lui Geoana! A facut batranul comunist apologia socialismului? Toata sala a aplaudat, desi erau acolo mai multi capitalisti pe metru patrat decat la Bursa din New York! Nu stiu daca Iliescu are animale de casa, dar vineri ar fi putut foarte bine sa le numeasca pe toate in functii de vicepresedinti PSD, ca partidul le-ar fi votat cu ovatii. Daca nu cumva a facut-o deja.

Nu stiu daca Iliescu conduce tara si Guvernul Tariceanu, asa cum a afirmat Traian Basescu, dar stiu ca Ion Iliescu a creat in Romania un sistem care se sprijina pe patru piloni – Politicul, Oligarhia economica, Securitatea si Justitia corupta – si ca, in acest moment, prin asocierea cvasifatisa dintre PSD si PNL, PNL a devenit unul dintre aparatorii acestui sistem. Daca mai exista vreo posibilitate ca, dupa alegeri, sa existe o colaborare intre PD-L si un PSD eliberat de galeria monstrilor sus-amintita, aceasta a fost ucisa vineri de Ion Iliescu. Pofta ce-a poftit-o Dinu Patriciu in 2004, alianta PSD-PNL, este acum realitate. De aceea, ceea ce s-a intamplat vineri a insemnat mai mult decat intoarcerea lui Nastase. Au fost o chemare la oaste si o demonstratie de forta. Cei din PD-L ar fi trebuit sa fie cu adevarat ingrijorati, pentru ca se confrunta cu o putere formidabila.
Or, daca vineri, la PSD am asistat la echivalentul defilarii trupelor sovietice in Piata Rosie, duminica, la PD-L, am vazut un spectacol de commedia dell’arte cu Traian Basescu in spatele mastii. Alegerea mezinei prezidentiale in functia de secretar general al organizatiei de tineret este o gluma proasta. Nu ca as avea ceva impotriva domnisoarei Elena Basescu, dar afirmatia sa ca nu vrea sa fie aleasa pentru ca ar fi "fata lui tata" are un revers cat se poate de comic: daca nu este "fata lui tata", domnisoara Basescu este un nimeni absolut din punct de vedere politic. Nu exista. si cu fapturi serafice, insubstantiale, nu se poate castiga lupta politica.

PD-L pare sa doarma linistit pe popularitatea presedintelui, dar aceasta este departe de a fi suficienta. Pentru ca orice alegator se poate intreba, la un moment dat, de ce sa mai voteze cu PD-L-ul lui Basescu daca frontul PSD-PNL este atat de puternic. De aceea, daca vrea sa aiba o sansa reala, cred ca PD-L are nevoie de o doza puternica de realitate. Nu pleci la lupta impotriva lui Iliescu, Nastase, Hrebenciuc, Antonescu si Patriciu cu Elena Udrea si Elena Basescu, ci cu Monica Macovei! Altfel, ma tem c-o sa-l vedem in curand pe Traian Basescu la televizor plangandu-se ca l-a invins Securitatea.

Cele mai citite

Gest măreț din partea lui David Popovici: Donează echipamentul de la JO pentru o cauză nobilă

Campionul olimpic la înot David Popovici a decis să doneze echipamentul său de premiere de la Jocurile Olimpice din 2024 de la Paris pentru...

Pod energetic peste Marea Neagră: Serbia, la un pas de a se conecta la cablul submarin strategic

Serbia interesată de megaproiectul care va lega rețele naționale de energie din Europa cu cele din Caucazul de Sud Proiectul construirii unui cablu energetic submarin...

Cinci ore de atacuri cu drone auspra Kievului. Au fost auzite mai multe explozii

Rusia a lansat mai multe valuri de drone asupra Kievului într-un atac care a durat peste cinci ore, potrivit armatei ucrainene. Acesta este al...
Ultima oră
Pe aceeași temă