28.6 C
București
marți, 24 septembrie 2024
AcasăSpecialImpozitarea veniturilor salariale, o greseala in curtea liberalilor

Impozitarea veniturilor salariale, o greseala in curtea liberalilor

Vicepresedintele PNL Ludovic Orban a declarat, sambata, intr-o conferinta de presa la Galati, ca semnarea odinului privind impozitarea salariilor de merit si a cadourilor primite de angajati a fost o greseala a ministrului Muncii, liberalul Paul Pacuraru.
Intrebat cum comenteaza initiativa ministrului Muncii, Orban a raspuns ca aceasta a fost "o greseala", produsa probabil din neatentie. "A fost o greseala semnarea acestui ordin, il consider ca o greseala. Consider ca, in mod normal, o astfel de decizie nu poate sa o ia un ministru, pentru ca este o decizie care afecta nivelul de taxare. Nu poate fi luata fara consultarea ministrului Finantelor, fara consultarea ministrului Justitiei, care practic da avizul de legalitate. De altfel, domnul Pacuraru a revenit chiar in termen de 24 de ore asupra ordinului", a spus Orban. El a apreciat ca aceasta greseala a fost determinata de volumul mare de munca. "Cred ca a fost covarsit de hartii si nu a citit cu foarte mare atentie toate prevederile acelui ordin, care insemnau o interpretare a ceea ce este considerat venit brut conform sintagmei utilizate in lege. In momentul in care toata lumea s-a sesizat, a facut pasul inapoi", a mai spus Orban. Ministrul Muncii, Paul Pacuraru, a declarat ca a trimis, joi, la Monitorul Oficial Ordinul 122 din 20 februarie prin care au fost eliminate prevederi contestate privind impozitarea primelor, corectand astfel ordinul precedent pe aceasta tema. Pacuraru a precizat ca a solicitat Monitorului Oficial publicarea cat mai urgenta a ordinului. Astfel, potrivit noilor prevederi cuprinse in Ordinul 122, vor fi exceptate de la impozitare cadourile in bani oferite in beneficiul copiilor minori ai angajatilor cu ocazia Pastelui, zilei de 1 Iunie, Craciunului si a sarbatorilor similare ale altor culte religioase, precum si cadourile oferite angajatelor de 8 Martie sau cu alte ocazii. De asemenea, nu vor mai fi impozitate sumele primite in baza unor conventii civile de prestari de servicii sau contracte de colaborare.

Cele mai citite

Căruță în care se aflau patru persoane lovită de o mașină. Un bătrân a murit

Un accident tragic a avut loc pe un drum din județul Brașov, în care un bătrân de 72 de ani și nepoții săi au...

Căruță în care se aflau patru persoane lovită de o mașină. Un bătrân a murit

Un accident tragic a avut loc pe un drum din județul Brașov, în care un bătrân de 72 de ani și nepoții săi au...

Competiție la nivel european: firmele românești în căutarea nișei perfecte

Economistul-şef al Băncii Naţionale a României încurajează firmele românești să găsească avantaje competitive pe zone de nișă Economistul-șef al BNR a declarat, la conferinţa "Capitalul...
Ultima oră
Pe aceeași temă