16.1 C
București
luni, 23 septembrie 2024
AcasăSpecialFurtuna dupa demisia lui Ilie Nastase

Furtuna dupa demisia lui Ilie Nastase

Presedintele Federatiei Romane de Tenis, Ilie Nastase, a anuntat ieri ca intentioneaza sa demisioneze din functia pe care o ocupa, pe motiv ca a fost impiedicat de justitia din Romania sa infiinteze o Academie de Tenis. "Justitia din Romania mi-a tras un glonte in cap. Dupa opt ani, o judecatoare din Timisoara a casat toate deciziile care-mi erau favorabile legate de terenul de 63.000 metri patrati, dat prin hotarare de guvern, pe care voiam sa construiesc o academie de tenis si l-a dat unui privat. Am vrut din tot sufletul sa fac ceva pentru tenis, care sa ramana dupa mine si sa-mi poarte numele, dar nu mi s-a dat voie. Trofeele pe care le-am castigat ca sportiv si toate celelalte sunt acum istorie si voiam sa las ceva in urma mea, dar nu mi s-a permis si ma recunosc invins de justitia romana. Mai mult, numele meu este terfelit sistematic in tot felul de scandaluri", a spus ieri Ilie Nastase, negand insa orice legatura dintre gestul sau si scandalul izbucnit inaintea meciului de Cupa Davis dintre reprezentativele Romaniei si Frantei, recent disputat la Sibiu.

Mai multe articole aparute in mass-media au acuzat FRT ca pentru partida cu Franta suma totala cheltuita ar fi fost de 450.000 de euro – dintre care aproximativ 200.000 de euro de la Guvern si 55.000 de euro de la Primaria Sibiu –, dupa ce in alte situatii costurile de organizare a unei intalniri de Cupa Davis nu au depasit 100.000 de euro. Presedintele FRT a afirmat ca singurii bani cheltuiti de federatie pentru acest meci au fost cei 700.000 lei (aproximativ 190.000 de euro) primiti prin hotarare de guvern special pentru intalnirea cu Franta. "In proiectul de finantare pe care l-am inaintat la ANS pentru acest meci am trecut exact destinatia banilor, altfel nu am fi primit banii, ca nu ti-i da nimeni daca nu justifici pentru ce ai nevoie. Pentru organizarea meciului – ma refer aici doar la cheltuielile de transport, cazare si masa pentru echipa noastra si cei aproximativ o suta de antrenori din tara care vor asista la meci – s-au cheltuit 75.000 de euro. Au mai fost necesari bani pentru amenajarea salii, aceasta nefiind la standardele cerute de ITF", a declarat Ilie Nastase. Directorul executiv Dumitru Haradau a spus ca valoarea exacta a cheltuielilor se va sti cu precizie abia dupa definitivarea deconturilor, la care s-a lucrat chiar si in cursul zilei de ieri.
Referitor la anuntata demisie a lui Ilie Nastase, Octavian Belu, presedintele Agentiei Nationale pentru Sport, a spus ca fostul tenisman pare de neclintit in decizia sa, neputand fi convins sa se razgandeasca. "Nu cred ca domnul Nastase mai poate fi intors, la cat de hotarat l-am vazut ca e. Am incercat sa gasesc argumente, sa-l conving sa ramana, dar mi-a zis: «Omule, nu mai am nici 35, nici 40 de ani ca sa astept sa se realizeze Academia de Tenis peste 20 de ani, sa ma judec la infinit, sa primesc toata mizeria asta in fata, desi am vrut sa fac ceva frumos pentru Bucuresti»", a spus Belu.

» Octavian Belu a afirmat ca, daca in urma decontului raman bani necheltuiti din suma solicitata pentru organizarea meciului de Cupa Davis cu Franta de la Sibiu, acestia vor ramane in bugetul FR Tenis.
"Am demisia lui Ilie Nastase pe birou, e semnata si inregistrata. Am discutat cu el si problema colaterala a scandalului deconturilor de la Cupa Davis. Eu astept decontul FR Tenis, capitol cu capitol, daca sunt mai putini bani cheltuiti decat era estimat, banii oricum raman in bugetul FR Tenis. Din cei 21,8 miliarde de lei, cat este bugetul FR Tenis pe 2008, federatia a luat sapte miliarde pentru acest eveniment. Dupa decont, se trage linie si vedem. Domnul Nastase nu avea cunostinta de sume cerute, cheltuite si era suparat ca a fost implicat in aceste speculatii", a precizat Belu.

Cele mai citite

Crin Antonescu: Klaus Iohannis are ca obiectiv principal preluarea conducerii Partidului Național Liberal

Fostul lider al PNL, Crin Antonescu, a declarat într-o emisiune la Antena 3 că, în opinia sa, Klaus Iohannis are ca obiectiv principal preluarea...

Ce să alegi între un SRL și un PFA în 2024?

Răspunsul la această întrebare nu poate fi unul general valabil, ci din contra, depinde de particularitățile fiecărei afaceri în parte. În prezentul articol ne-am propus...

Două minivacanțe la sfârșit de an, dintre care una ar putea să aibă șapte zile

Guvernul ar putea acorda mai multe zile libere suplimentare în perioada sărbătorilor de Crăciun și Revelion, creând astfel minivacanțe prelungite pentru angajați. De Crăciun,...
Ultima oră
Pe aceeași temă