Puteţi da un aer rustic folosind un stil natural şi abundenţa de plante puţin pretenţioase, lăsate să crească, de multe ori, necontrolat. Piatra este deasemenea folosită foarte des. Se pot găsi, fără a face notă discordantă chiar straturi de legume pentru consumul propriu, mai ales că, de la an la an, toată lumea este în căutarea legumelor și fructelor organice.
Pentru amenajarea terasei trebuie să vă gândiţi şi la cât de practică va fi. De aceea alegerea mobilierului trebuie să vă conducă catre un stil cât mai simplu, să nu ocupe spaţiu foarte mult, pentru că tot ce este intim este mai frumos şi mai uşor de întreţinut. Spaţiul fiind mic se pot utiliza toate trucurile Puţin exotism nu strică niciodată ducându-ne cu gândul la locuri îndepărtate, ratanul fiind exemplul cel mai la îndemână.
Nu uitaţi să apelaţi cât mai mult la materiale textile, perne, pernuţe, feţe de masă, etc. Acestea pot fi cât mai colorate. Cu modele bogate, geometrice sau florale vor aduce totdeauna un aer estival, de vacanţă. Este de preferat folosirea de materiale textile teflonate, adică tratate special pentru a fi rezistente la apă şi pentru a nu se degrada. Colorile nu trebuie să fie foarte pastelate, pentru că sunt greu de întreţinut şi trebuiesc curăţate mult mai des. Puteţi, deasemenea, să apelaţi la un accesoriu sau decoraţiune vintage, acestea sunt foarte la modă şi dau un aer şic şi boem spaţiului.
Este deasemenea indicat să se amenajeze pe terasă în măsura în care spaţiul o permite o zonă de barbeque (grătarele moderne sunt din ce în ce mai mult finisate şi multifuncţionale), una cu şezlonguri, hamac, dining şi chiar un perimetru de joacă pentru copii.
Iluminatul devine deosebit de important, atât pentru design cât şi datorită faptului că aici se pot petrece seri şi chiar nopţi de neuitat.