12.1 C
București
joi, 24 octombrie 2024
AcasăSpecialHuman Rights Watch: SUA are cei mai multi detinuti

Human Rights Watch: SUA are cei mai multi detinuti

SUA inregistreaza cel mai mare numar de detinuti in lume, in raport cu populatia, releva un raport al organizatiei de aparare a drepturilor omului Human Rights Watch (HRW), care citeaza un raport guvernamental, potrivit AFP.

La sfarsitul anului 2006, in penitenciarele din Statele Unite 'stationau' 2,25 milioane de detinuti, adica 751 de puscariasi la 100.000 de locuitori.

Cifra este uluitoare daca este comparata cu cele ale altor tari:
Marea Britanie – 148 de detinuti la 100.000 de locuitori,
Canada – 107 de detinuti la 100.000 de locuitori,
Franta – 85 de detinuti la 100.000 de locuitori.

Rata americana le-a depasit si pe cele inregistrate in tari cu renume in domeniu:
Libia – 217 de detinuti la 100.000 de locuitori,
Iran – 212 de detinuti la 100.000 de locuitori,
China – 119 de detinuti la 100.000 de locuitori.

Statele Unite nu au avut niciodata atat de multi detinuti, afirma HRW care isi bazeaza afirmatiile pe date furnizate de Biroul de statistica al Ministerului Justitiei american.

"Cifrele confirma un record de neinvidiat: SUA se afla in varful clasamentului in materie de puscariasi. Americanii ar trebui sa se intrebe pentru ce autoritatile SUA inchid atat de multi dintre conationalii lor, mai multi decat toate celelalte tari democratice", a comentat David Fathi, responsabil pentru SUA din partea HRW.

Populatia carcerala a crescut cu 500 % in cursul ultimilor 30 de ani si continua sa 'progreseze'.

Raportul subliniaza, de asemenea, disparitatile rasiale in inchisorile americane. Negrii sunt de sase ori mai numerosi decat albii in inchisori. Circa 8 % dintre barbatii negri cu varste cuprinse intre 30 si 34 de ani se aflau in inchisori la sfarsitul anului 2006.

Cele mai citite

Polonia face investiții majore în bazele militare americane din țară

Polonia continuă să investească în bazele militare în care sunt dislocaţi militarii americani, plănuind ca, în 2025, să aloce 200 de milioane de dolari...

Nicușor Dan, detalii despre referendum: Este necesară o prezenţă la urne de 30%

Primarul Capitalei, Nicuşor Dan, a explicat marţi că este necesară o prezenţă la urne de 30% pentru ca referendumul local să fie valid. Totodată, Biroul...

Ciucă nu mai are deloc încredere în PSD și nu va mai intra la guvernare cu acesta

Preşedintele PNL, Nicolae Ciucă, candidat la preşedinţie, a declarat, miercuri, că "nu mai există niciun fel de încredere în Partidul Social Democrat", menţionând că...
Ultima oră
Pe aceeași temă