22.8 C
București
vineri, 20 septembrie 2024
AcasăSpecial"Faliment" la Clinica de medicina muncii de la Targu-Mures

„Faliment” la Clinica de medicina muncii de la Targu-Mures

Medicii de la Clinica de medicina muncii din judetul Mures atrag atentia ca, de la 1 ianuarie 2008 unitatea lor s-ar putea inchide. Asta pentru ca fondurile de care dispun le sunt insuficiente, din pricina criteriilor de alocare a banilor de la CJAS printr-un ordin comun al ministrului Sanatatii si al CNAS. Astfel, cazurile tratate si nediagnosticate ca boli profesionale nu sunt decontate de CJAS.
"Daca nu se revine asupra unei hotarari arbitrare si ilegale privind finantarea costurilor clinicilor de medicina muncii, vom ajunge inevitabil ca la 1 ianuarie 2008 sa inchidem portile", a declarat ieri directorul Clinicii de la Targu-Mures, Lorand Szasz, care a subliniat ca s-a ajuns la situatia in care 70% din cazuri nu sunt decontate, ceea ce inseamna faliment.
Directorul reclama faptul ca medicii de medicina muncii nu pot pune diagnostic exact decat dupa internarea pacientilor. "Daca noi ne inchidem portile nu stiu cine va trata bolnavul cu boli profesionale, nu avem pregatiti medici specialisti in acest domeniu, nu stim cine se va ocupa de silicoze, de astmul bronsitic si de alte boli pofesionale, pentru ca numai medicul de medicina muncii e abilitat sa diagnosticheze toate aceste boli profesionale nedetectabile pentru simpli medici de familie", a conchis Lorand Szasz.
Precizam ca CJAS Mures nu a decontat nici un leu pentru pacientii internati in acest an la Clinica de medicina muncii si carora nu li s-a confirmat diagnosticul de boala profesionala. In aceeasi situatie se pare ca se afla si celelalte patru clinici de profil din Romania.

Cele mai citite

Tragedie la Barajul Vidraru: George Țelinoiu, cunoscut sub numele de Țeli, s-a sinucis la vârsta de 34 de ani

George Țelinoiu, un fotograf apreciat și cunoscut sub numele de Țeli, a ales să-și pună capăt vieții la doar 34 de ani, într-un gest...

Industria mobilei din România, în scădere: Contribuție în 2023 cu 27% mai mică decât în 2016

În 2023, industria mobilei din România a adus o contribuție de 1,23 miliarde de euro la balanța comercială, înregistrând o scădere de 27% față...
Ultima oră
Pe aceeași temă