12.4 C
București
marți, 1 octombrie 2024
AcasăSpecialMiliardar, dator la termoficare

Miliardar, dator la termoficare

» Miliardarul Alin Simota are datorii de opt milioane fata de societatea de termoficare din Petrosani

Mai multe firme ale omului de afaceri Alin Simota se afla in topul datornicilor la societatea de termoficare din Petrosani, SC Termoficare SA. Este vorba despre SC Consmin SA, SC Simar SA si SC Atomis Int. Prod SRL, care au acumulat restante in valoare de peste 212.000 de lei, adica peste doua miliarde de lei vechi).  La ora actuala, datoriile beneficiarilor catre SC Termoficare SA se cifreaza la aproape opt milioane de lei, adica 80 de miliarde de lei vechi, din care reprezentatii furnizorului de agent termic au reusit sa recupereze doar o mica parte.
"La aceasta data, am reusit sa adunam doar 500 de milioane de lei vechi, dintr-un total de 78 de miliarde de lei vechi. Avem procese pe rol si somatii de plata pentru cei care nu si-au achitat datoriile", a declarat directorul SC Termoficare SA, Gheorghe Berca.
Pentru recuperarea sumelor restante, conducerea societatii este decisa sa treaca la executari silite, iar Breca spune ca zeci de familii risca sa fie evacuate. Pentru cinci familii au fost deja emise somatiile de plata la Biroul de Carte Funciara in vederea executarii silite a apartamentelor, iar alte 12 se afla in faza premergatoare evacuarii.
Gheorghe Berca spune ca o familie a acumulat datorii in valoare de 23.795,88 lei, iar cea mai mica suma pentru care va face executare silita este de 20.015,09 lei.
In municipiul Petrosani, caldura pentru apartamentele racordate la sistemul centralizat de incalzire va fi furnizata incepand cu data de 1 noiembrie.

Cele mai citite

România la un pas de Visa Waiver: Ambasadorul Muraru anunță îndeplinirea ultimei condiții

În prima parte a anului viitor, românii vor putea călători în SUA, fără vize, transmite Ambasada României în SUA Ambasada României în SUA a anunțat...

România la un pas de Visa Waiver: Ambasadorul Muraru anunță îndeplinirea ultimei condiții

În prima parte a anului viitor, românii vor putea călători în SUA, fără vize, transmite Ambasada României în SUA Ambasada României în SUA a anunțat...

Nicușor Dan susține că oamenii nu sunt în pericol, dacă trec prin Piața Unirii

Primarul general afirmă că nu există un expert care să confirme urgența lucrărilor de reabilitare Primarul Capitalei nu crede că graba cu care primarul sectorului...
Ultima oră
Pe aceeași temă