12.4 C
București
marți, 1 octombrie 2024
AcasăSpecialJudetul Hunedoara, devastat de inundatii

Judetul Hunedoara, devastat de inundatii

Zeci de gospodarii din judetul Hunedoara au fost inundate, in urma ploilor abundente inregistrate in ultimele 48 de ore. In comuna Bretea, pompierii au intervenit pentru a salva o turma de 250 de oi care, impreuna cu trei ciobani, a ramas izolata pe o insula in urma umflarii apelor raului Strei, iar in Livadia apa de pe strazi masura peste o jumatate de metru.
"Ca situatie de urgenta, vom face rost de un utilaj de la Drumurile Judetene, care sa stea o saptamana aici pentru a amenaja un fel de dig care sa opreasca paraul", a declarat Mircea Ioan Molot, presedintele Consiliului Judetean Hunedoara.  Desi primariile au primit atentionari meteorologice, unele comisii locale pentru situatii de urgenta nu au facut aproape nimic pentru preintampinarea situatiilor neplacute.
Cel mai grav afectata a fost comuna Pui, unde au fost inundate 50 de gospodarii, 100 de hectare de teren rabil si 500 de hectare de pasuni. De asmenea, statia CFR din comuna a avut de suferit, iar angajatii de aici s-au chinuit sa ridice un mal de pamant pentru ca apa sa nu se mai reverse peste liniile de cale ferata.
Circulatia pe DN 66 a fost ingreunata de apa revarsata din rigolele pline si au fost afectate sase podete si 20 traversari pietonale de pe DJ667, DC 72, DC 64 si DN 66. Rafalele de vant au doborat doi copaci in Deva si mai multi arbori pe bulevardul Corvin din Hunedoara, fiind blocata temporar circulatia.
Rafale
Luni seara, rafalele puternice de vant si ploaia au dus la afectarea partiala a trei linii de medie tensiune din judetul Bistrita-Nasaud. sapte localitati au ramas fara curent electric luni in jurul orei 21.00, iar situatia a ramas aceeasi si ieri dimineata, cand echipele de la Electrica lucrau in teren. Vantul a suflat la Bistrita, cu o viteza de peste 50 de km la ora.

Cele mai citite

România la un pas de Visa Waiver: Ambasadorul Muraru anunță îndeplinirea ultimei condiții

În prima parte a anului viitor, românii vor putea călători în SUA, fără vize, transmite Ambasada României în SUA Ambasada României în SUA a anunțat...

Concurența dintre hoteluri și Airbnb: Costuri ridicate și reglementări stricte versus acces facil și taxe minime

Deschiderea unui hotel implică nu doar o investiție financiară semnificativă, ci și obținerea a nu mai puțin de 14 avize și certificate necesare pentru...

Doi pensionari români, prinși de vameși pe aeroportul din Munchen cu bijuterii de 650.000 de euro

Doi pensionari români au fost prinși cu bijuterii de 650.000 de euro pe Aeroportul din Munchen. Vameșii au observat, inițial, un ceas de lux...
Ultima oră
Pe aceeași temă