17.4 C
București
marți, 1 octombrie 2024
AcasăSpecialMafia din taximetrie, controlata de politistii hunedoreni

Mafia din taximetrie, controlata de politistii hunedoreni

Politisti din Valea Jiului, inclusiv din cadrul Serviciului Politiei Rutiere, controleza mafia din taximetrie. Patru dintre angajatii Biroului Politiei Rutiere sunt deja cercetati de sefii lor ierarhici pentru implicarea in afacerile cu taximetrie, iar conducerea IPJ Hunedoara a declansat o ancheta in acest sens.
 "In jur de 60% din taximetre sunt ale politistilor sau reprezentantilor administratiilor publice locale, iar in spatele mafiei din taximetrie, in proportie de peste 50% stau politisti", a declarat ieri consilierul judetean  Costel Avram. In Valea Jiului "piratii" din transportul interurban reprezinta o adevarta problema. Taxiuri autorizate in diverse localitati ale Vaii Jiului circula in regim de maxi-taxi, spre nemultumirea firmei care a licitat traseele interorasenesti.
Activitatea este extrem de extinsa, iar familiile unor politisti au chiar firme de taximetrie. De exemplu, tatal politistului Nicolae Tiutiuc administreaza firma Nik Ada Comprest Vulcan, iar cel al agentului de rutiera Emil Strama are firma Atto Trans Lupeni. La Atto Trans si-au inchiriat masini pentru taximetrie agentii Tiberiu Becsug si Iulian Toader, din cadrul Biroului Politiei Rutiere Valea Jiului.
seful Inspectoratului Judetean de Politie Hunedoara a demarat o ancheta in cazul politistilor cu afacer in taximetrie, iar Serviciul Politiei Rutiere Hunedoara s-a sesizat in cazul politistilor rutieristi.
"Avem cunostinta despre aceste aspecte si deja avem in cercetare patru politisti de la Biroul Politiei Rutiere Valea Jiului pentru implicarea in asemenea activitati", a  declarat Remus Sabau, seful Serviciului Politiei Rutiere Hunedoara.

Cele mai citite

Anul agricol 2024, excelent pentru producția de prune, dar provocările persistă în valorificarea ţuicii româneşti

Anul agricol 2024 a adus o recoltă generoasă de prune, în special pentru soiurile de vară și livezile situate în zonele de câmpie, unde...

Anul agricol 2024, excelent pentru producția de prune, dar provocările persistă în valorificarea ţuicii româneşti

Anul agricol 2024 a adus o recoltă generoasă de prune, în special pentru soiurile de vară și livezile situate în zonele de câmpie, unde...

Opt copii din Fâșia Gaza vor fi tratați în România

Opt copii din Fâşia Gaza, împreună cu familiile lor, au ajuns în România, şi vor fi trataţi în unităţi medicale de specialitate, iar familiile...
Ultima oră
00:02:44
Pe aceeași temă