17.4 C
București
marți, 1 octombrie 2024
AcasăSpecialExcursie pe bani publici pentru edilii din Vulcan

Excursie pe bani publici pentru edilii din Vulcan

Alesii locali cheltuiesc 45.000 de lei ca sa viziteze rampele de gunoi


O delegatie compusa din sase consilieri
locali din Vulcan, judetul Hunedoara,  impreuna cu primarul Gheorghe Ile, au plecat luni intr-o excursie pe bani publici in Anglia, Irlanda, Belgia si Olanda. Motivul deplasarii este identificarea unei  solutii de colectare a deseurilor. Pentru deplasarea in Europa a fost alocata o suma de 45.426 lei (454.260.000 de lei vechi) din bugetul local.
O parte a consilierilor locali din Vulcan nu a fost de acord cu deplasarea din bani publici. Consilierii care s-au opus cred ca administratia locala nu poate fi capabila sa implementeze ideile europene, in principal din lipsa de fonduri, iar suma alocata participarii la misiunea economica ar fi putut fi utilizata in alte scopuri, mult mai utile pentru municipiul hunedorean.
Oficial, reprezentantii administratiei publice locale au raspuns unei invitatii a Camerei de Comert si Industrie Alba. Aceasta se referea la o misiune economica in cadrul careia se desfasoara trei targuri tematice. Conform notei de fundamentare a Hotararii de Consiliu Local, in cele patru state europene, consilierii se vor documenta in domenii legate de protectia mediului, valorificarea si reciclarea deseurilor, precum si a masinilor si a utilajelor pentru salubrizare in orase, sau cum se amenajeaza pietele si oboarele. De asemenea, potrivit programului, cei sase  consilieri ar trebui sa participe la dezbateri pe teme legate de administratia publica locala, organizate in colaborare cu Ambasadele Romaniei din Dublin si Londra.
Primarul Gheorghe Ile spune, insa, ca deplasarea are drept scop identificarea unei solutii viabile privind colectarea deseurilor. "Noi am castigat un proiect de colectare a deseurilor finantat din fonduri Phare si avem de ales intre trei metode.  Participam la o expozitie internationala pe tema colectarii deseurilor", a declarat Ile. Misiunea economica organizata de CCI Alba se incheie in data de 13 septembrie.
Controverse
Deplasarea reprezentantilor administratiei locale din Vulcani este a doua, in ultima luna, care starneste controverse. Recent, un grup de circa 20 de politisti din judetul Hunedoara a plecat in China, intr-un schimb de experienta organizat de Asociatia Internationala a Politistilor din Romania – IPA. O parte din costurile deplasarii a fost asigurata din sponsorizarile unor oameni de afaceri, iar cheltuielile care au trebuit suportate pe cap de politist au fost de 1250 de euro.

Cele mai citite

Guvernatorul BNR: În fața inflației, oamenii se așteaptă la salarii mai mari

Mugur Isărescu a vorbit și despre transformări digitale, precizând că nu vede cripto-activele ca bani, nici măcar în sensul cel mai larg posibil al...

VIDEO Elena Lasconi și-a depus candidatura la alegerile prezidenţiale: „În 2024 putem termina ce am început în 1989“

Elena Lasconi şi-a depus, marţi, candidatura la alegerile prezidenţiale, la Biroul Electoral Central. Președinta USR a declarat că îi reprezintă pe românii care se simt trădați...

Septembrie, a treia cea mai slabă lună din 2024 pe segmentul de acțiuni, cu tranzacții de 1,2 miliarde lei

Bursa de Valori București a încheiat luna septembrie cu una dintre cele mai slabe performanțe ale anului, tranzacțiile pe segmentul de acțiuni totalizând 1,2...
Ultima oră
Pe aceeași temă