14.7 C
București
vineri, 20 septembrie 2024
AcasăSpecialMedicii constanteni, acuzati de indiferenta

Medicii constanteni, acuzati de indiferenta

» Un tanar a decedat pe masa de operatie, dupa ore in sir de chin.
» Aparatul tomograf nu a functionat, ca de obicei.

Un tanar in varsta de 23 de ani a suferit un grav accident de circulatie, in urma caruia a facut un stop cardio-respirator. In cel mai scurt timp, o ambulanta a ajuns la fata locului si l-a transportat imediat la Spitalul Clinic Judetean de Urgenta Constanta. "Baiatul a fost luat de la locul accidentului cu o ambulanta, iar pe drum au incercat sa-i stabilizeze starea de sanatate. Cand am ajuns la Spitalul Judetean, am inteles ca au incercat sa-l resusciteze. Medicul de garda a hotarat sa fie transportat la centrul medical de vizavi, unde urma sa fie supus investigarii cu aparatul tomograf.
Timp de trei ore am stat cu sufletul la gura sa vedem ce se intampla cu baiatul nostru. Cand l-au asezat pe masa tomografului, baiatul nostru si-a dat ultima suflare. Nu ni s-au dat prea multe explicatii, stim doar ca acest copil s-a zbatut timp de trei ore pentru a ramane in viata", au declarat rudele tanarului, care doresc sa-si pastreze anonimatul. In replica, medicii de la SCJU Constanta recunosc ca tomograful spitalului este scos din uz din cauza unei pane de curent, insa au declarat ca nu a fost nevoie de acest aparat pentru diagnosticarea victimei, pentru ca starea de sanatate a acestuia nu permitea. Aparatul a cedat in urma unei caderi de tensiune, iar personalul unitatii spera ca problema sa nu fie la tomograf, ci la sursa de energie care il alimenteaza. "In acest caz nu am avut nevoie de tomograf. Nu am incercat sa supunem baiatul la o astfel de investigatie pentru ca nu era utila. S-a incercat doar resuscitarea tanarului, atat pe drum, cat si la SCJU. Pacientul nu a rezistat si nu s-a mai putut face nimic pentru el", a conchis directorul medical SCJU Constanta, dr. Bogdan Campineanu.

Cele mai citite

Anchetă Liban: Dispozitivele de comunicații au fost piratate înainte de intrarea în țară

O anchetă preliminară a autorităţilor libaneze arată că pagerele, staţii portabile de emisie-recepţie şi alte dispozitive de transmisie ale Hezbollah care au explodat în...
Ultima oră
Pe aceeași temă