16.7 C
București
marți, 22 octombrie 2024
AcasăSpecialGold Corporation acuza Soros de dezinformare

Gold Corporation acuza Soros de dezinformare

» Directorul companiei RMGC, Alan Hill, acuza Fundatia Soros ca publica pe site informatii false legate de proiectul minier din Muntii Apuseni

» Reactia vine dupa ce mai multe certificate de urbanism obtinute de Rosia Montana Gold Corporation au fost suspendate de Justitie

Reprezentantii Rosia Montana Gold Corporation (RMGC) contraataca, in razboiul legat de proiectul minier din inima Muntilor Apuseni. Presedintele RMGC, Alan Hill, i-a trimis o scrisoare deschisa presedintelui Fundatiei Soros din Romania, Renate Webber. In scrisoare, reprezentantul companiei cu capital canadian acuza faptul ca pe site-ul fundatiei ar fi publicate o serie de informatii false cu privire la proiectul minier.
Astfel, Alan Hill spune ca ar fi prezente 10 erori in numai cinci paragrafe. El critica faptul ca reprezentantii Fundatiei Soros sunt de parere ca proiectul minier va insemna dinamitarea a patru munti, distrugerea a 958 de gospodarii si demolarea localitatii. Presedintele RMGC afirma ca cei patru munti in cauza au fost deja devastati din pricina mineritului din trecut. Alan Hill a adaugat ca, la sfarsitul proiectului, zona va fi acoperita din nou cu vegetatie si ca ea "va fi mult mai curata decat acum". Tot el spune ca in zona se afla si un crater puternic poluat.
Presedintele companiei mai aminteste si faptul ca toate casele localnicilor au fost cumparate doar pentru ca acestia au dorit sa le vanda. Alan Hill a mai spus ca preturile oferite de RMGC sunt mult mai mari decat cele de pe piata imobiliara. In plus, spune directorul RMGC, 12 din cele 16 sate ale comunei Rosia Montana nu vor fi afectate de proiect.

Acesta a adaugat ca toate cele 41 de case de patrimoniu identificate in comuna vor fi protejate, iar cele doua biserici afectate de proiect vor fi mutate ori reconstruite, asa cum vor dori enoriasii din Rosia Montana. Alan Hill promite ca exploatarea aurului cu ajutorul cianurii va respecta toate standardele internationale din domeniul mediului.
Reprezentantii Fundatiei Soros nu au dorit sa comenteze aceste acuzatii. Managerul de comunicare al fundatiei, Mirela Rus, a spus doar ca "daca vom avea o pozitie cu privire la aceste afirmatii, ea va deveni publica".
Recent, procedura referitoare la proiectul minier a fost blocata, dupa ce Justitia a suspendat mai multe certificate de urbanism acordate RMGC de catre Consiliul Judetean Alba.

Cele mai citite

Arma folosită de un deținut pentru a-și ucide colegul de celulă

Un incident grav a avut loc la Penitenciarul din Arad, unde un deținut de 45 de ani a fost ucis de un coleg de...

Ungaria, Slovacia și Serbia promit să continue lupta împotriva migrației ilegale

Liderii Ungariei, Slovaciei și Serbiei vor continua eforturile comune de a reduce migrația ilegală către Uniunea Europeană, au declarat marți liderii acestora, adăugând că...

O șoferiță a provocat un accident cu 13 mașini pe șoseaua Mihai Bravu din Capitală

Accident în lanţ în Capitală. O şoferiţă, căreia i s-ar fi făcut rău la volan, a pierdut controlul maşinii şi a lovit nu mai...
Ultima oră
Pe aceeași temă