13.5 C
București
joi, 19 septembrie 2024
AcasăSpecialThe Guardian: Baza de date UE cu numele agresorilor sexuali

The Guardian: Baza de date UE cu numele agresorilor sexuali

Deputatii europeni sustin crearea, la nivelul Uniunii Europene, a unei baze de date unice cu numele tuturor persoanelor care au comis acte de agresiune sexuala, scrie joi cotidianul The Guardian, consultat de Rompres.

Este vorba despre un studiu realizat la comanda organizatorilor campaniei destinate sa duca la gasirea micutei Madeleine McCann, in varsta de patru ani, rapita din casa de vacanta a parintilor sai din Portugalia.

Conform studiului, 97% dintre europarlamentari considera oportuna crearea unei astfel de evidente, iar 95% apreciaza ca este nevoie de o legislatie unica, la nivelul Europei, referitoare la infractiunile grave ale caror victime sunt copiii. De asemenea, aproape noua din zece membri ai Parlamentului European s-au declarat gata sa sustina introducerea unei politici comunitare in domeniul abuzurilor comise impotriva copiilor.

Sondajul a fost adresat in acelasi timp si parlamentarilor din Marea Britanie, care au afirmat, in proportie de 84%, ca persoanele care au comis abuzuri sexuale ar trebui urmarite in momentul in care se deplaseaza prin Europa si obligate sa se inregistreze in evidenta autoritatilor locale ale politiei.

Aproape noua din zece subiecti au opinat ca serviciul de alerta pentru salvarea copiilor din Marea Britanie (schema de urgenta prin care se publica in termen de cateva ore cazurile suspecte de abuz impotriva copiilor) ar trebui extins la nivelul Uniunii Europene.

Parintii Madeleinei, Kate si Gerry McCann, s-au deplasat in mai multe tari europene pentru a face cunoscuta disparitia fiicei lor. Ei presupun ca fetita ar fi fost dusa de rapitori intr-o alta tara din UE, profitand de usurinta cu care se poate trece granita dintr-un stat membru in altul. Exista informatii potrivit carora, dupa rapire, fetita ar fi fost vazuta in mai multe tari din Europa si Africa de Nord, printre care Belgia, Malta si Maroc.

Cristina Darmina Iamandi
Cristina Darmina Iamandi
Cristina Darmina Iamandi, redactor Rl online
Cele mai citite

Arabia Saudită condiționează relațiile diplomatice cu Israelul de „crearea unui stat palestinian”

Prinţul moştenitor şi lider de facto al Arabiei Saudite, Mohammed bin Salman, a afirmat miercuri că ţara sa nu va stabili relaţii diplomatice cu...

Președintele Finlandei cere excluderea Rusiei din Consiliul de Securitate al ONU

Preşedintele Finlandei, Alexander Stubb, a făcut apel la extinderea Consiliului de Securitate al ONU, abolirea sistemului de veto al unui singur stat şi suspendarea...

Primăria Capitalei va autoriza lucrările la Planșeul Unirii după primirea documentației de la Primăria Sectorului 4

Municipalitatea va da autorizaţie pentru lucrările la planşeul de la Unirii când va primi toată documentaţia de la Primăria Sectorului 4, a anunţat primarul...
Ultima oră
Pe aceeași temă