16 C
București
miercuri, 22 mai 2024
AcasăSpecialNicio victima pe aeroportul din Okinawa

Nicio victima pe aeroportul din Okinawa

Toti cei 165 de pasageri si membri ai echipajului avionului care a luat foc luni dupa aterizarea in Okinawa se afla in siguranta, relateaza Reuters, preluata de Mediafax.

"Toti sunt in siguranta. La bordul avionului nu se mai afla nimeni acum", a declarat un reprezentant al serviciilor de pompieri, iar postul national de televiziune NHK a anuntat ca toti cei 157 de pasageri si opt membri ai echipajului se afla in afara pericolului.
Epava carbonizata a avionului se afla in continuare pe pista aeroportului, dupa stingerea incendiului.

Surse oficiale au declarat ca, dupa ce avionul Boeing 737-800 ajunsese la poarta de debarcare a pasagerilor, dupa un zbor de la Taipei, motorul din stanga a explodat si a luat foc.

"Totul s-a desfasurat conform procedurilor normale. Nu s-a intamplat nimic anormal in timpul zborului", a declarat purtatorul de cuvant al companiei China Airlines, Johnson Sun, adaugand ca nu exista nici un indiciu privind un atac terorist asupra avionului.

Compania aeriana a adaugat ca aparatul trecuse recent printr-un control de intretinere programat.

China Airlines a inregistrat patru accidente mortale in ultimii 13 ani, inclusiv prabusirea unui avion in orasul japonez Nagoya, in 1994, soldata cu moartea a 264 de persoane.

Okinawa este o destinatie de vacanta tot mai populara, frecventata de multi turisti din alte zone ale Asiei, mai ales in ultimii ani, dupa eliminarea restrictiilor de acordare a vizelor.

Cristina Darmina Iamandi
Cristina Darmina Iamandihttp://cristina-darmina-iamandi
Cristina Darmina Iamandi, redactor Rl online
Cele mai citite

Iohannis, vizită la Piatra Craiului

Preşedintele Klaus Iohannis va vizita, astăzi, Parcul Naţional "Piatra Craiului", cu prilejul Zilei Internaţionale a Biodiversităţii şi în marja Zilei Europene a Parcurilor Naţionale,...

Reuniunea partidelor de extremă dreapta de la Madrid: 9 iunie o zi de eliberare și de speranță

Javier Milei, Giorgia Meloni și Marine Le Pen au participat duminica trecută la reuniunea liderilor de extremă dreapta din europa care a avut loc...

Iohannis, vizită la Piatra Craiului

Preşedintele Klaus Iohannis va vizita, astăzi, Parcul Naţional "Piatra Craiului", cu prilejul Zilei Internaţionale a Biodiversităţii şi în marja Zilei Europene a Parcurilor Naţionale,...
Ultima oră
Pe aceeași temă