16.7 C
București
marți, 22 octombrie 2024
AcasăSpecialDecesul RADP ii scoate pe oameni in strada

Decesul RADP ii scoate pe oameni in strada

Cateva zeci de sindicalisti de la RADP Cluj au pichetat Prefectura

Cateva zeci de sindicalisti din cadrul Regiei Autonome a Domeniului Public (RADP) au pichetat Prefectura Cluj. Oamenii au dorit sa protesteze impotriva faptului ca au cerut salarii compensatorii din partea Guvernului, insa nu au primit nici un raspuns de patru luni. "Sa ne spuna daca-i alba sau neagra. Noi ne-am saturat sa tot asteptam. Oamenii trebuie sa stie daca mai asteapta salariile alea sau nu", a declarat liderul sindicatului RADP, Olimpiu Tescar. "Guvernul avea obligatia sa raspunda in termen de 30 de zile. Pai, daca nici Guvernul nu mai respecta legile, cum cere sa le respecte altii?", s-a intrebat, retoric, prim-vicepresedintele Cartel Alfa Cluj, Valentin Ilcas, care a reprezentat confederatia sindicala la care sunt afiliati angajatii RADP.
Pe de alta parte, oamenii care au sosit la protest erau foarte indignati. "Eu stau intr-o camera a intreprinderii, dupa ce am stat un an intr-o baraca injghebata in Parcul Mare. Din 1998 am o cerere depusa la Primarie pentru o locuinta sociala, dar nu am primit nimic. Nu stiu ce voi face daca Regia se va desfiinta", a spus unul dintre protestatari.
Pe de alta parte, directorul RADP, Marius Cataniciu, a spus ca afirmatiile sindicalistilor sunt exacte. "Noi am depus o cerere pentru acordarea de salarii compensatorii inca din luna mai. Nu am primit raspuns. Era vorba ca fiecare om sa primeasca circa 20 de salarii compensatorii, echivalente cu salariul mediu pe economie. Cum salariul mediu este mai mare decat multe salarii din RADP, va dati seama ca este vorba de o suma insemnata pentru cei care vor fi concediati", a spus Marius Cataniciu, membru PD.
Consilierii locali ai PSD arunca vina pe conducerea PD-PNL a regiei. Liderul Opozitiei din Consiliul Local, Remus Lapusan, a afirmat ca situatia regiei s-a agravat din anul 2005, de cand a fost instalata echipa condusa de Marius Cataniciu.
RADP a fost infiintata pentru a administra domeniul public al orasului. La conducerea regiei a fost instalat fostul viceprimar PUNR, Liviu Medrea, prieten cu fostul primar Gheorghe Funar. Dupa ce Funar s-a inscris in PRM, iar Medrea in PSD, relatiile s-au inrautatit, iar regia a inceput sa piarda contractele pentru lucrarile publice ale Primariei. Tensiunea a continuat si dupa ce Liviu Medrea a fost ales vicepresedinte al Consiliului Judetean, iar la conducerea regiei a fost instalata sefa organizatiei de femei a PSD, Mihaela Rozor.

Cele mai citite

O șoferiță a provocat un accident cu 13 mașini pe șoseaua Mihai Bravu din Capitală

Accident în lanţ în Capitală. O şoferiţă, căreia i s-ar fi făcut rău la volan, a pierdut controlul maşinii şi a lovit nu mai...

Horoscop 23 octombrie 2024. Peștii au nevoie de ajutor

Horoscop 23 octombrie 2024. Află ce ți-au rezervat astrele pentru mijlocul săptămânii și cum poți gestiona situațiile dificile. Horoscop 23 octombrie 2024 Horoscop 23 octombrie 2024....

O șoferiță a provocat un accident cu 13 mașini pe șoseaua Mihai Bravu din Capitală

Accident în lanţ în Capitală. O şoferiţă, căreia i s-ar fi făcut rău la volan, a pierdut controlul maşinii şi a lovit nu mai...
Ultima oră
Pe aceeași temă