18.3 C
București
luni, 29 aprilie 2024
AcasăLifestyleCum sa iti alegi corect canapeaua din piele, in functie de spatiul...

Cum sa iti alegi corect canapeaua din piele, in functie de spatiul ce urmeaza sa fie amenajat

Pentru ca tot e vara si ai mai mult timp la dispozitie, acum e momentul sa faci mici modificari de design acasa sau la locul de munca. Si cum o simpla amenajare presupune, de cele mai multe ori, costuri mai mari decat ti-ai planificat, in ceea ce priveste schimbarea mobilierului poti apela oricand la facilitatea de a-ti achizitiona mobila in rate, cu ajutorul unui card de cumparaturi.

Se spune ca o casa se transforma in „acasa” atunci cand personalitatea proprietarului se regaseste in fiecare incapere sau obiect de decor. In urma cu 5 ani, canapelele din piele naturala sau ecologica au revenit in tendinte, iar in cele ce urmeaza iti vom oferi cateva sfaturi de design.

 

De ce sa optezi pentru o canapea din piele?

In primul rand, canapeaua este o piesa de mobilier multifunctionala, practica si extrem de confortabila. De altfel, plasata in living, devine locul ideal de relaxare, pentru siesta, pentru a citi sau a te uita la TV, impreuna cu prietenii sau familia.

La locul de munca, o canapea are rolul de primire, fiind amplasata adesea la receptie sau in sala de asteptare, dar si in anumite birouri, pentru un protocol mai placut.

In ultimii ani, canapelele din piele sunt folosite tot mai adesea de designerii de interioare, deoarece sunt piese de mobilier cu accente luxoase, oferind personalitate camerei, versatilitate si, cel mai important, este nemuritoare, indiferent de schimbarile din moda survenite.

O canapea din piele ideala, aleasa in functie de stilul si dimensiunea camerei, nu implica neaparat costuri foarte mari, mai ales ca magazinele de mobilier se intrec in oferte, discount-uri si foarte multe metode de plata, printre care si achizitii cu ajutorul cardului de cumparaturi oferit de Credit Europe Bank – Card Avantaj. Astfel, daca detii un astfel de card de credit, iti va fi mult mai usor sa iti alegi modelul care iti place, fara teama ca investitia iti va periclita bugetul lunar.

 

Tipuri de canapele, in functie de locatie

Sa alegi o canapea este mai usor decat ai putea crede. Insa specialistii in design interior vin cu sugestii legate de cele mai potrivite modele, in functie de spatiul ce urmeaza a fi amenajat.

 

Canapeaua pentru living

In ceea ce priveste o canapea din piele pentru living, poti opta pentru modelele moderne, in culori puternice (precum portocaliu, rosu aprins, verde sau ocru), cu elemente decorative din inox, la care sa asortezi fotolii si taburete puf si o masuta de cafea, eventual din sticla. De asemenea, poti completa imaginea cu un lampadar si cu un covor shaggy intr-o culoare inchisa (negru sau maro).

La fel de populare sunt si canapelele sau coltarele din piele, fara brate. In acest caz, se poate asocia o masa de cafea cat mai simpla, pe care sa fie asezate doua vaze colorate, inalte si cu forme diferite. Culoarea bibliotecii poate fi asortata masutei de cafea, la fel si draperiile, in contrast cu perdelele si peretii. O lampa de tavan cu diametru mare va oferi o lumina puternica, ce va deschide si mai mult living-ul.

Pentru garsoniere sau apartamente cu sufragerii de mici dimensiuni, o canapea din piele in stil japonez este cea mai buna alegere. Astfel de model se caracterizeaza printr-o baza din lemn, pe care este fixata canapeaua, care are inaltimi reduse si brate din lemn de bambus. In acest tip de living trebuie sa domine decorul simplu, iar un covor din iuta, un paravan de bambus si o masuta joasa sau de inaltime medie sunt mai mult decat suficiente.

 

Canapeaua de piele la birou

Cele mai potrivite modele sunt cele cu tapiterie capitonata, cu brate de inaltimea spatarului, ce vin impreuna cu doua fotolii. Astfel, pentru intalnirile protocolare, fotoliile vor sta in fata canapelei, fiind despartite de o masuta de cafea joasa, din lemn masiv, asortata culorii pielii.

In cazul unui birou modern, cu accente minimaliste, o buna decizie de achizitie este canapeaua din piele de culoare alba sau neagra, simpla, cu spatar mai inalt decat bratele. Aceasta poate fi asezata in lateralul biroului sau cu spatele la fereastra, iar alaturi sa stea o masuta de cafea de aceeasi culoare, pe care poti pune o vaza de culoare inchisa sau un recipient pentru zahar placat cu argint.

 

Canapeaua perfecta pentru zona de lobby si receptie

In cazul unei companii, lobby-ul si receptia sunt primele elemente cu care o persoana interactioneaza. De aceea, o canapea din piele mai lunga este intotdeauna o buna idee de achizitie. Se poate opta si pentru un set complet – canapea, fotolii si taburete – care sa fie asezat de jur-imprejurul unei mese din sticla cu suport pentru reviste. Aceste spatii pot fi puse si mai mult in valoare cu ajutorul plantelor ornamentale, dar si a diferitelor articole de papetarie si birotica, atat de necesare pentru a completa o cerere sau alte formulare.

Acestea fiind spuse, speram ca articolul nostru ti-a oferit cateva sfaturi utile in achizitia canapelei din piele dorite. Nu uita ca modelul ales trebuie sa tina cont si de celelalte obiecte de mobilier existente, caci de pret se ocupa CardAvantaj

Cele mai citite

Joe Biden, discuție telefonică cu Benjamin Netanyahu

Preşedintele american Joe Biden a discutat duminică la telefon cu premierul israelian Benjamin Netanyahu, prilej cu care şi-a reafirmat angajamentul ferm faţă de securitatea...

Legea „păcănelelor” care interzice sălile de jocuri de noroc în localităţile mici, a intrat în vigoare

Legea „păcănelelor” care interzice sălile de jocuri de noroc în localităţile mici, a intrat în vigoare de astăzi. Legea, care modifică o ordonanţă de...

Rusia – Ucraina, ziua 796: Zelenski face un apel disperat pentru livrarea rapidă de arme

Preşedintele ucrainean, Volodimir Zelenski, a lansat duminică un nou apel către comunitatea internaţională să se grăbească şi să livreze mai multe sisteme de apărare...
Ultima oră
Pe aceeași temă

1 COMENTARIU