20 C
București
vineri, 20 septembrie 2024
AcasăSpecialStartul Ligii I nu se amana

Startul Ligii I nu se amana

Secretarul general al FRF, Adalbert Kassai, a precizat ca nu se pune problema ca startul de maine al Ligii I sa fie amanat din cauza temperaturilor ridicate. In opinia oficialului FRF, o eventuala reprogramare nu ar fi benefica pentru cluburile angrenate in cupele europene si nici pentru reprezentativa Romaniei, care in septembrie incepe jocurile decisive pentru calificarea la Euro 2008.

Caldura inumana care sufoca Romania in aceste zile nu putea sa ocoleasca fotbalul. Oficialii si jucatorii au facut nenumarate apeluri catre conducerea FRF ca prima etapa etapa sa fie amanata cu cel putin o saptamana.
Secretarul general al Federatiei Romane de Fotbal, Adalbert Kassai, ne-a explicat ca nu se pune problema amanarii, ci probabil doar sa fie modificata ora de start a jocurilor care nu se pot disputa in nocturna. "Nu poate fi vorba de amanarea startului campionatului Ligii I. In primul rand, avem echipe angrenate in cupele europene si au nevoie de cat mai multe jocuri oficiale pana debuteaza in Liga Campionilor sau Cupa UEFA. In al doilea rand, insasi echipa nationala incepe in septembrie o serie de jocuri decisive pentru calificarea la Campionatul European din 2008. Este foarte greu pentru selectioner sa-si faca o idee despre jucatori daca nu are multe meciuri in care sa-i urmareasca. Iar in al treilea rand noi avem prognoza pana in august, cand temperaturile nu vor scadea foarte mult. Ce am putea face? Incepem campionatul in septembrie?", a afirmat oficialul FRF.
Din 2008, obligatoriu stadioane
cu nocturna in Liga I

Probabil aceste discutii legate de temperatura sau amanarea campionatului nu ar mai exista daca toate cluburile care activeaza in prima liga ar avea stadioane dotate cu instalatie de nocturna. Aproape jumatate din numarul echipelor din primul esalon nu pot evolua dupa ce apune soarele, printre ele numarandu-se Gloria Buzau, SC Vaslui, Gloria Bistrita, Otelul Galati si UTA Arad. "Sa puna mana sa-si faca nocturna! Treburile s-au miscat in bine pana acum. La inceputul sezonului viitor toate echipele care vor evolua in Liga I trebuie sa aiba stadioane cu nocturna", a precizat Kassai.

 

Oficialul FRF a mai mentionat ca sunt destule cluburi care vor trebui sa-si modernizeze stadioanele, pentru ca si cerintele UEFA s-au inasprit. In sezonul viitor Romania va putea inscrie nu mai putin de opt echipe in cupele europene: doua in Liga Campionilor, patru in Cupa UEFA si doua in Cupa UEFA Intertoto. Campionatul intern se anunta unul extrem de disputat daca luam in calcul ca patru formatii vor retrograda. Astfel, nu vor mai fi echipe care sa nu se bata pentru vreun obiectiv, legat fie de cupele europene, fie de evitarea retrogradarii. "Este foarte bine ca avem multe echipe angrenate in cupele europene. Felicit Gloria si Otelul pentru parcursul din Intertoto! Oricare ar fi rezultatul din campionat, acesta nu are nici o valoare fara o prezenta satisfacatoare in competitiile internationale", a afirmat Kassai, in opinia caruia Dinamo, Steaua, Rapid, CFR Cluj, Poli 1921 stiinta si Universitatea Craiova sunt favoritele principale pentru un loc in cupele europene.

Un nou format pentru ligile inferioare
O data cu cresterea nivelului competitional in Liga I, FRF cauta solutii si pentru a forma o liga secunda mult mai puternica, proiectul forului fotbalistic roman cuprinzand si esalonul trei. "Incercam sa aducem Liga a II-a la doar doua serii, iar Liga a III-a sa fie compusa din patru serii. Vrem sa mai cream o competitie asemanatoare cu C2 din Italia care sa fie ca o trecere de la juniori la Liga a III-a. Vom incerca sa punem si o limita de varsta, dar deocamdata totul este in faza de proiect. Noi vom propune, iar in urma dezbaterilor Adunarea Generala a FRF va decide. Cel mai probabil, noul format va putea fi implementat din sezonul 2009-2010", a explicat secretarul general al FRF. z

» Comitetul Executiv al Federatiei Romane de Fotbal a decis ieri amanarea cu doua saptamani a startului Ligilor a ll-a si a lll-a, pentru a-i proteja pe fotbalisti de canicula. Astfel, editia 2007-2008 a ligii secunde va debuta pe 25 august, iar esalonul trei pe data de 24 august. Ca urmare a schimbarii datelor de start, s-a introdus o noua etapa intermediara in data de 2 octombrie.

Cele mai citite

Industria mobilei din România, în scădere: Contribuție în 2023 cu 27% mai mică decât în 2016

În 2023, industria mobilei din România a adus o contribuție de 1,23 miliarde de euro la balanța comercială, înregistrând o scădere de 27% față...

Microsoft lansează aplicația „Windows App” pentru acces la distanță dedicată conturilor de muncă și educație

Microsoft a anunțat lansarea oficială a aplicației „Windows App”, o soluție care le permite utilizatorilor cu conturi de muncă sau educație să acceseze sisteme...

Băncile taie dobânzile la credite, dar și la depozite. Creditele ipotecare devin mai accesibile

Clienții băncilor sunt sfătuiți să compare ofertele disponibile pe piață, înainte de a lua o decizie privind creditele sau economiile lor Mai multe bănci din...
Ultima oră
Pe aceeași temă