20 C
București
vineri, 20 septembrie 2024
AcasăSpecialMarica a semnat, in sfarsit, cu Stuttgart

Marica a semnat, in sfarsit, cu Stuttgart

Transferul lui Ciprian Marica de la sahtior Donetk la VfB Stuttgart a fost parafat ieri, dupa o lunga serie de tergiversari. Chiar dupa ce tranzactia a fost anuntata ca realizata de antrenorii celor doua echipe, jucatorul n-a putut semna pentru ca nemtii nu au mai dorit sa achite intreaga suma negociata.
Ciprian Marica a intarziat o zi semnarea contractului deoarece VfB Stuttgart nu a fost de acord sa plateasca nici un ban in plus fata de cele 8 milioane de euro, valoarea negociata a transferului. Pana la urma insa, germanii au acceptat sa scoata din buzunare si cei 2,5% din suma de transfer, adica 200.000 de euro (impartiti in mod egal de Dinamo si sahtior), reprezentand indemnizatia de formare si promovare a internationalului tricolor.

In ciuda tergiversarilor, jucatorul nu si-a facut probleme, fiind convins ca pana la urma va ajunge in Germania. "Nu am semnat pana nu s-a rezolvat si acea problema minora referitoare la sumele care se cuveneau fostelor mele echipe sahtior si Dinamo. Sunt mutumit ca voi primi un salariu bun (n.r. – 2 milioane de euro), dar cel mai mult conteaza faptul ca voi evolua la campioana Germaniei si ca voi juca in Liga Campionilor", a comentat Marica.
Atacantul roman a continuat sa se pregateasca pana in ultimul moment alaturi de formatia pregatita de Mircea Lucescu, asteptand ca situatia sa fie rezolvata favorabil la intoarcerea patronului Rinat Ahmetov in Ucraina. In cursul zilei de ieri, dupa ce nemtii si ucrainenii s-au inteles, jucatorul a plecat in cele din urma spre Germania, unde va sta patru ani.

Sa reamintim ca negocierile pentru Marica s-au mai intrerupt o data la sfarsitul saptamanii trecute, atunci ucrainenii nefiind multumiti de faptul ca VfB Stuttgart dorea doar un imprumut pe un an cu drept de cumparare. Pe lista de asteptare se afla ivorianul Boubacar Sanogo, pe care campioana Germaniei l-ar fi cumparat de la SV Hamburg. Mircea Lucescu a precizat ca Marica a mai avut o oferta peste cea a nemtilor, de la Derby County, care au propus 11 milioane de euro lui sahtior pentru cedarea atacantului roman, care a preferat insa Liga Campionilor.

Cele mai citite

YouTube introduce reclame inclusiv pe ecranele de pauză, stârnind critici din partea utilizatorilor

YouTube a adăugat un nou format de publicitate, afișând reclame atunci când utilizatorii pun pauză videoclipurilor. Decizia Google a atras deja critici, fiind considerată...

Impact între un microbuz și un autobuz, în Gorj. Zece persoane au fost rănite

În aceasta dimineață la ora 5.50, polițiștii au fost sesizați prin apelul 112, cu privire la faptul că, în comuna Runcu, sat Răchiți, din...
Ultima oră
Pe aceeași temă