20 C
București
vineri, 20 septembrie 2024
AcasăSpecialFratii Becali ataca transferul lui Radu Stefan

Fratii Becali ataca transferul lui Radu Stefan

» Odata incheiata telenovela Cristian Chivu, fratii Giovanni si Victor Becali au demarat negocierile cu Genoa pentru transferul unui alt fundas.

» Este vorba de cel supranumit "Noul Chivu", dinamovistul Radu Stefan, evaluat la 5 milioane de euro.

Radu Stefan, proaspat international tricolor, in varsta de doar 21 de ani, a fost in atentia Romei, insa acum in pole-position se afla Genoa. Pe la clubul italian au mai trecut si alti "caini", cum ar fi Claudiu Niculescu si Vali Nastase, dar si Paul Codrea si Marius Sava. Genoa este nevoita sa aduca un fundas central dupa ce l-a pierdut pe Domenico Criscito, jucator ce s-a intors la Juventus Torino dupa imprumutul de un sezon.

Aconto de un milion
de euro

Daca totul va decurge bine, Radu stefan ar putea ajunge in Italia in iarna. Insa pentru a fi siguri ca nu-l vor pierde sau ca Dinamo nu va mari pretul, genovezii sunt pregatiti sa achite acum un milion de euro, iar diferenta de pana la 4 milioane de euro sa o plateasca peste sase luni, atunci cand se va definitiva transferul.
Cel care s-a opus unui astfel de transfer a fost Mircea Rednic, tehnicianul dorind sa aiba la dispozitie cei mai buni jucatori pentru a ataca grupele Ligii Campionilor. Directorul executiv, Cristi Borcea, a reusit pana acum sa pastreze intact lotul "cainilor", dar 5 milioane este o suma destul de tentanta pentru Radu stefan, un jucator format in curtea lui Dinamo, pentru care nu s-a platit nici un leu. In plus, in cazul in care nu se califica in grupele Ligii Campionilor, Dinamo se va desparti foarte probabil de mai multi jucatori, printre care se numara si Radu stefan. "De ce sa ne ascundem dupa deget? Avem oferte pentru unii jucatori (n.r. – Claudiu Niculescu, dorit de Olaroiu la Al Hilal, Cristi Pulhac si Ianis Zicu), dar noi vrem performanta", a precizat unul dintre actionarii "cainilor", Vasile Turcu.

Meciul cu Sparta Praga i-a dat ocazia lui Mircea Rednic sa cristalizeze primul 11, iar in meciurile de verificare ce au mai ramas de jucat "Puriul" va folosi din startul partidei acei jucatori pe care se va baza si in Supercupa Romaniei, cand Dinamo va intalni Rapid, pe Stadionul National "Lia Manoliu". "Meciul cu Sparta a fost ultimul meci in care i-am folosit pe toti. Incepand cu meciurile din turneu si cele cu amatorii o sa joc cu primul 11 pe care il voi folosi in Supercupa. Dar asta nu inseamna ca cei care vor intra vor ramane titulari", a explicat Rednic.

Izvoranu, prezentat

In cantonament
"sansele" ca Dinamo sa se desparta de Radu stefan au crescut si dupa venirea lui Silviu Izvoranu, de la Poli Timisoara. Cu el s-a acoperit postul de fundas central, desi profilul jucatorului in varsta de 24 de ani este foarte apropiat de cel al lui Andrei Margaritescu.  
Izvoranu si-a facut debutul la Dinamo in meciul amical de aseara disputat in compania amatorilor de la Bischofhofen. Mijlocasul defensiv va purta tricoul cu numarul 28. "Sunt fericit. Dinamo este cea mai buna alegere. Aici e cel mai bun lot din tara si sigur o sa ne calificam in Champions League. Nu imi este teama de concurenta. Vreau sa castig cu Dinamo tot. Am intrat si eu in randul spartanilor", a precizat fostul polist.

L-au scapat pe Mansour

Pe lista dinamovistilor s-a mai aflat un alt timisorean, Gueye Mansour. Atacantul nigerian este pregatit sa paraseasca Poli, insa clubul nu accepta o suma mai mica de 700.000 de euro pentru cedarea lui. Pe fir au intrat Unirea Urziceni si CFR Cluj. "Mansour este jucatorul lui Poli si nu se pune problema sa plece", ne-a spus ieri Gheorghe Chivorchian. Insa presedintele Marian Iancu a afirmat ca Mansour are oferte foarte bune de la echipe din campionatul intern. "Exista o echipa ce va juca in Cupa UEFA si una care are un presedinte nou. Ofertele lor sunt peste cea venita de la Dinamo", a precizat Iancu.

Cele mai citite

Industria mobilei din România, în scădere: Contribuție în 2023 cu 27% mai mică decât în 2016

În 2023, industria mobilei din România a adus o contribuție de 1,23 miliarde de euro la balanța comercială, înregistrând o scădere de 27% față...

Fonduri Elvețiene: Oxigen financiar pentru IMM-urile din România

Peste 55 de milioane de franci elvețieni sunt la dispoziția IMM-urilor pentru investiții în sectorul productiv Ministrul Marcel Boloș și ambasadorul Elveției în România, Massimo...

Dacia reduce prețurile pentru majoritatea modelelor, în contextul unei piețe auto în declin

Prețurile modelelor Dacia pe piața din România au fost ajustate în contextul provocărilor economice și al scăderii cererii de automobile noi, cu reduceri semnificative...
Ultima oră
Pe aceeași temă